Πολιτική

04/09/2011 - 15:03

ΒΟΜΒΑ: Παραίτηση(;) ή διαγραφή(;) Απ. Πατέστου !!!!

Ραγδαίες αναμένεται να είναι αυτή την εβδομάδα οι εξελίξεις στη δημοτική παράταξη του Δημήτρη Βουνάτσου. Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι θα πάψει να είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών ο Απόστολος Πατέστος.

Η δυσαρέσκεια που υπάρχει στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας για το πρόσωπο του Αντιδημάρχου Οικονομικών εκδηλώθηκε την Παρασκευή  όταν ενημερώθηκε (εν απουσία του στη Θεσσαλονίκη ) για την την παταγώδη αποτυχία του κου Πατέστου να εκλεγεί εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου  στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Αυτή ακριβώς η αποτυχία πυροδοτεί εξελίξεις που θα οδηγήσουν είτε στην παραίτηση του Πατέστου από το συνδυασμό του Δ. Βουνάτσου είτε στην διαγραφή του!!! Συγκεκριμένα ,

Αυτή τη στιγμή δύο σενάρια κυκλοφορούν:

  1. Το πρώτο που θέλει τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών να υποβάλει την παραίτησή του καταγγέλλοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν τον ψήφισαν ως εκπρόσωπο στην ΚΕΔΚ
  2. Το δεύτερο σενάριο θέλει το Δήμαρχο Λέσβου να είναι οργισμένος με δηλώσεις που έχει κάνει ο Απόστολος Πατέστος σε τοπικό ΜΜΕ και θα βγουν στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας. Η αντίδραση του Δημάρχου λένε θα είναι η διαγραφή Πατέστου και ο ορισμός νέου Αντιδημάρχου Οικονομικών.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλους αυτούς τους μήνες υπήρχε διάχυτη η αγανάκτηση των δημοτικών συμβούλων για το πρόσωπο του κου Πατέστου. Τα αρνητικά σχόλια στα πηγαδάκια των δημοτικών συμβουλίων έδιναν και έπαιρναν. Επίσης θυμίζουμε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το ασυμβίβαστο της θέσης του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας , τις καταγγελίες για «ρουσφετολογικές» ηλεκτροδοτήσεις, η γκάφα με το «φαξ», οι καταγγελίες για «επιλεκτικές» πληρωμές.

Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα σενάρια τότε η παράταξη του Δημήτρη Βουνάτσου πριν συμπληρώσει χρόνο θα έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα. Το όλο σκηνικό αποδεικνύει την απουσία συνοχής και αν μη τι άλλο προκαλεί δυσαρέσκεια σε όλους εκείνους που εμπιστεύτηκαν το Δημήτρη Βουνάτσο στη θέση του πρώτου Δημάρχου Λέσβου. Και η δυσαρέσκεια δεν αφορά την «απώλεια Πάτεστου»  αλλά στο πως τελικά καταρτίζονται τα  ψηφοδέλτια που θέλουν να είναι ανεξάρτητα. Να μας ενώνουν ιδέες και οράματα και όχι «σημαίες ευκαιρίες» , αυτό είναι το ζητούμενο.

Μοιράσου το άρθρο!