Πολιτική

31/05/2012 - 00:06

Βουνάτσος προς Πατερέλλη: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου

Η παράταξη του κ. Πατερέλλη με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει» τη Δημοτική Αρχή με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ανακριβείς, αναληθείς και άδικους, σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, της προηγούμενης Τετάρτης, στην οποία, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκε το φλέγον θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λέσβου.

            Η απάντηση είναι μία: Αυτοί η οποίοι παρέδωσαν στη Δημοτική μας Αρχή, έναν κατάχρεο Δήμο, με ύψος χρέους 30 – 35 εκατ. Ευρώ, μια Δ.Ε.Υ.Α.Λ. κατάχρεη επίσης και χωρίς εξοπλισμό, 73 διαφορετικά τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης στο νησί, κατάσταση καταφανέστατα άδικη, διάτρητο και σάπιο σύστημα βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, χωριών με λειτουργία σωλήνων ύδρευσης παμπάλαιων, ακόμη και από αμίαντο, ανύπαρκτο σύστημα βεβαίωσης και είσπραξης των τέως Δήμων, το οποίο εμείς μηχανογραφήσαμε, αντί να λογοδοτήσουν για την επί δεκαετίες ασκηθείσα τέτοια άθλια πρακτική τους στο νησί, τώρα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο, μαύρο.

            Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και η Δημοτική Αρχή, μέσα στις πασίγνωστες μαύρες και άραχνες άθλιες οικονομικές και διοικητικές  συνθήκες του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», με μειωμένες τις θεσμοθετημένες συνταγματικά υποχρεώσεις χρηματοδότησης του κράτους έως και 50% από το 2011, στους Δήμους, και κατ’ εφαρμογή του προαναφερόμενου καταστροφικού νόμου, επεκτείνοντας τη λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. υποχρεωτικά σε όλο το νησί και με μελέτη βιωσιμότητας της Δημοτικής μας επιχείρησης, την οποία συνέταξε για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., έγκυρο μελετητικό γραφείο του τόπου μας, επιχειρεί να εξορθολογήσει, στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης, την τιμολογιακή πολιτική, με ελάχιστες αυξήσεις σε ορισμένες αστικές περιοχές μειώσεις στις υπόλοιπες, και να διατηρήσει των μηδενικές αυξήσεις στον τέως Δήμο Μυτιλήνης, επειδή τα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης είναι από τα ακριβότερα στην Ελλάδα,  κατατάσσοντας το Νησί μας σε τρεις ζώνες, με κριτήρια δικαιότερα και αναλογικότερα ώστε, στη διανυόμενη μεταβατική περίοδο, αφενός να σωθεί η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. από την πτώχευση, διατηρούμενη πολύτιμος δημοτικός οργανισμός που διαθέτει και έμπειρους υπαλλήλους και τεχνογνωσία, ενισχυόμενος σε μέσα και προσωπικό από το Δήμο, και αφετέρου με στόχευση την παροχή άμεσης και ποιοτικής προσφοράς υπηρεσιών και στο τελευταίο χωριό  του νησιού μας, έπραξε το καθήκον της στο ακέραιο, χωρίς να υπολογίζει λαϊκισμούς, δημοκοπίες, χαΐδεμα αυτιών, φτηνή και ανέξοδη πολιτική υποσχέσεων, για παραπλάνηση και μόνο,  με ένα και μόνο στόχο! Το πραγματικό συμφέρον των συμπολιτών μας.

            Στις ανεύθυνες κορώνες μιας τυφλής και χαοτικής αντιπολίτευσης που ασκείται εναντίον της Δημοτικής Αρχής, υπενθυμίζουμε πως εκείνοι που την ασκούν, δεν διδάχτηκαν τίποτα για το ποιοι ευθύνονται για την τραγική σημερινή κατάντια και του Δήμου, και του Κράτους και της Ελληνικής κοινωνίας, και των συνδημοτών μας επιτέλους.

  Η σοφή παροιμία του λαού μας αληθεύει ακόμη μια φορά εν προκειμένω: ότι δηλαδή, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Εμείς θα συνεχίσουμε το νοικοκύρεμα του Δήμου και των Δημοτικών Υπηρεσιών, χωρίς να φοβόμαστε το θηρίο του λεγόμενου «πολιτικού κόστους» και δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα να μας ξαναγυρίσει στο φαύλο παρελθόν, το οποίο, πρόσφατα ο Λαός μας, καταδίκασε απερίφραστα και ηχηρότατα.

Μοιράσου το άρθρο!