Πολιτική

06/02/2012 - 14:44

Βουνάτσος στην συνεδριάση της ΚΕΔΕ: όχι στην μείωση των Αντιδημάρχων και στις περικοπές των επιχορηγήσεων

Σήμερα, Δευτέρα 6/2 το πρωί, συνεδρίασε εκτάκτως στην Αθήνα, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, η Επιτροπή Θεσμών του Σώματος, στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ,(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) κ. Ασκούνης, καθώς και ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτριος Φ. Βουνάτσος,  ο οποίος ανέπτυξε το γραπτό υπόμνημα, το οποίο είχε αποστείλει ήδη προς τον κ. Πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους Υπουργούς και  Βουλευτές, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και στην Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΕ, στην Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, για διάφορα ζητήματα, τα οποία χρήζουν νομοθετικής ρυθμίσεως, κυρίαρχο των οποίων, είναι η εξαγγελθείσα μείωση του αριθμού των Αντιδημαρχών σε επτά.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, λαβών το λόγο, ανέπτυξε την κάθετη αντίθεση, τόσο την δική του, όσο και των Δημάρχων Κέρκυρας κ. Τρεπεκλή, ο οποίος έχει 14 Αντιδημαρχίες, και του Δημάρχου Ρόδου, κ. Κουσουρνά, ο οποίος έχει 11 Αντιδημαρχίες, οι οποίοι εξουσιοδότησαν το Δήμαρχο Λέσβου, και ζήτησαν την αγωνιστική συμπαράσταση τόσο της ΚΕΔΕ, όσο και της Επιτροπής Θεσμών της, στο να ματαιωθεί η εξαγγελθείσα στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο, «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Μεταναστευτική Πολιτική», πρόθεσή της, για τη μείωση των Αντιδημαρχιών, καθώς επίσης και η περικοπή των επιχορηγήσεων προς τους Δήμους όλης της Επικράτειας, κατά 440.000.000 €.

Γιατί αν γίνουν δεκτές οι ρυθμίσεις αυτές, η Αυτοδιοίκηση, κυρίως στα τρία προαναφερόμενα  μεγάλα νησιά, οδηγείται σε βέβαιο θάνατο, αλλά και γενικότερα, η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού ανά την Επικράτεια, περιέρχεται σε πλήρη ασφυξία και κατά το οικονομικό μέρος. Ανταπαντώντας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Ασκούνης, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, κ. Δοξαστάκης, έκαναν αποδεκτά τα αιτήματα τα οποία εξέθεσε ο Δήμαρχος Λέσβου και εξήγγειλαν μια στοχευμένη σειρά  επαφών με την Κυβέρνηση, με γενικότερες κινητοποιήσεις Δημάρχων ανά την Επικράτεια, οι οποίες, και θα ανακοινωθούν λεπτομερέστερα στο αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να ματαιωθεί η ψήφιση αυτών των θανατηφόρων για την Αυτοδιοίκηση διατάξεων.

Μοιράσου το άρθρο!