Πολιτική

30/04/2014 - 05:55

Βουνάτσος .... Wi - Fi

Ο

Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Λέσβου να προσφέρει σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες  στους δημότες και στους επισκέπτες της πόλης της Μυτιλήνης, υπέγραψε σήμερα με την ανάδοχο εταιρεία «Space Hellas», τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Δημιουργία ασύρματου δικτύου  και προμήθεια συμπληρωματικού εξοπλισμού» .

Στόχος  του συγκεκριμένου έργου είναι η δημιουργία κυψελών ασύρματης πρόσβασης τεχνολογίας Wi-Fi σε συγκεκριμένα σημεία συνάθροισης μεγάλου αριθμού πολιτών της πόλης της Μυτιλήνης  (με την τοποθέτηση 5 ασύρματων σημείων πρόσβασης), προκειμένου να προσφέρεται ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στους πολίτες (δημότες και επισκέπτες), χωρίς κωδικό, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω φορητού υπολογιστή, tablet ή οποιασδήποτε άλλης wi-fi ενεργοποιημένης συσκευής .

Το συγκεκριμένο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 44.583,58 € (με Φ.Π.Α.), αποτελεί το 2ο  υποέργο της ενταγμένης πράξης με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», η οποία εντάχθηκε με την με αρ. πρωτ. ΟΙΚ 2593/25.08.2011 απόφαση ένταξης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007 - 2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο  Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς πόρους.

Η διάρκεια υλοποίησής του είναι 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Μοιράσου το άρθρο!