Πολιτική

04/06/2014 - 12:54

Βραβεία... για Κουνιαρέλλη, Καλογήρου, Βαρβιτσιώτη

yle="text-align: justify;">Απονέμονται και φέτος από την Πολιτική Κίνηση Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης σε φορείς και δημόσια πρόσωπα, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς για πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Τα βραβεία έχουν συμβολικό – χιουμοριστικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται.

Βραβείο δέσμευσης δημόσιων χώρων και αδιαφορίας για τα δικαιώματα των πεζών (ΑΜΕΑ και μανάδων με καροτσάκια συμπεριλαμβανομένων) πάει στην πρώην Γενική Διευθύντρια της Αποκεντρωμένης και επερχόμενη Περιφερειάρχη κα Χριστιάνα Καλογήρου για την παρέμβαση της κατά της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου για να βγουν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστηματαρχών. Το συμπέρασμα αυτής της βράβευσης είναι ότι στη Μυτιλήνη δικαιώματα στα πεζοδρόμια έχουν οι ιδιοκτήτες των καφέ και εστιατορίων και οι πελάτες τους και όχι οι πεζοί και κατ' επέκταση οι πολίτες. Ηθικό δίδαγμα : με θεσμική πλέον φροντίδα το αγαπημένο μας τοπικό αγαπημένο προϊόν είναι οι πλαστικοί μουσαμάδες που χρησιμεύουν για να τυλίγουμε τα πάντα μέσα τους, από πελάτες καφετέριας μέχρι τα ιστορικά κτίρια της παραλίας που κάποιοι αμετανόητοι εξακολουθούν να αναζητούν πίσω από πέργκολες και πλαστικά.

1ο βραβείο αδιαφορίας για τη ζωή των μεταναστών και απονομή του ειδικού βραβείου “Ο ΑΦΑΝΤΟΣ ” πηγαίνει στον Υπουργό Ναυτιλίας κ Μ. Βαρβιτσιώτη. Αφού επισκέφτηκε τη Λέσβο τον Αύγουστο 2013 και έκανε διαφορετική εξαγγελία κάθε μέρα (τη μία μέρα έφτιαχνε νέο κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών στο λιμάνι, την άλλη μέρα έλεγε ότι δεν υπάρχει λόγος για κέντρο υποδοχής αφού υπάρχει το ΠΙΚΠΑ, την επόμενη ότι δεν υπάρχει λόγος ούτε για το ΠΙΚΠΑ αφού θα φτιάχνονταν το κέντρο κράτησης της Μόριας) στο τέλος άσκησε αποτελεσματικά τα καθήκοντα του σε τηλεοπτική εκπομπή που έκανε αφιέρωμα σε αυτόν. Αφού ανέλυσε εν πλω και με άψογο μαλλί την “πολιτική του” για το μεταναστευτικό έφυγε. Από τότε έχει να ξαναφανεί από τα μέρη μας. Το βραβείο ο κ. Βαρβιτσιώτης το μοιράζεται με τον Περιφερειάρχη κ. Ν. Γιακαλή. Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης από Νοέμβριο 2012 έως και Αύγουστο 2013, αναγκασμένοι να επιβιώνουν σε άθλιες συνθήκες, πεταμένοι κυριολεκτικά στο τσιμέντο, χωρίς φροντίδα για στέγαση και διατροφή (ευτυχώς εδώ φρόντισαν οι εθελοντές και κάποιοι ευαισθητοποιημένοι κληρικοί). Ο κος Γιακαλής τους θυμήθηκε όταν πήγε να επισκεφτεί το ΠΙΚΠΑ, τον Δεκέμβριο 2012, προσφέροντας τους μία τεράστια κούτα με γλυκά. Με αυτή την τρομερή ενέργεια του «έλυσε» με μία κίνηση το πρόβλημα και δεν ξαναασχολήθηκε μαζί του έκτοτε.

1ο βραβείο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ πάει στο ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης και 2 παραλιών της Λήμνου. Μπράβο στα παιδιά που φέρνουν την “ανάπτυξη” και πουλάνε τα «ασημικά» της οικογένειας για να συνεχίσουν οι τράπεζες να εισπράττουν. Άντε, με το καλό, να επεκταθούν στην πλατεία Σαπφούς, στον Άγιο Θεράποντα και στο Κάστρο της Μυτιλήνης που δεν αποφέρουν τα πρέποντα έσοδα και δεν “αξιοποιούνται” επαρκώς. 2ο βραβείο ξεπουλήματος πάει στο Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα για το ξεπούλημα των παραλιών. Τέτοιος γιγαντοτεράστιος πολιτικός είχε χρόνια να φανεί. Δίνει τις παραλίες σε οργανωμένα τουριστικά συμφέροντα, κόβει το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε κάθε παραλία της χώρας (που πας ρε ξυπόλητε στην παραλία μας, πλήρωσες;) και αδιαφορεί παντελώς για προστατευόμενες περιοχές και οτιδήποτε δεν πουλιέται γενικώς.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ, ένα και μοναδικό και πηγαίνει στην αγαπημένη μας εταιρία ΝΕΛ. Δεν πλήττεις ποτέ με τις μπανάλ και ξεπερασμένες προκαθορισμένες ώρες αναχώρησης ή με τις ψευτοανέσεις που προσφέρουν άλλα πλοία. Το σημαντικό είναι να μην “κολλάμε” στα “ψιλά” αλλά να βάλουμε την περιπέτεια και το απροσδόκητο στη ζωή μας γεγονός που έχει «χαρεί» ιδιαιτέρα στο γειτονικό νησί της  Λήμνου όπου τα ανεκτέλεστα δρομολόγια της ΝΕΛ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “ΝΤΟΠΙΟΙ ΗΡΩΕΣ”. Το ειδικό βραβείο πηγαίνει στον κ. Ηλία Κουνιαρέλλη που ως αντιδήμαρχος καθαριότητας πολεμά το σκουπιδο-δράκο που πάει να πνίξει τη Λέσβο. Σαν άλλος Άη Γιώργης πήρε τη σκούπα και τα λοιπά εργαλεία του και όρθωσε το ανάστημα του οργώνοντας όλο το νησί για να αντιμετωπίσει το θεριό!!

Και του χρόνου με υγεία !!!

ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων,

Μοιράσου το άρθρο!