Πολιτική

30/10/2015 - 16:16

Βρέθηκε λύση για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη..... Τρισάγιο ! ! !

Συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ Ιάκωβο για το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης στη Λέσβο. Συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι δυνατότητες διάθεσης κτιρίων και χώρων από την εκκλησία για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν καθημερινά στο νησί μας. Ο μητροπολίτης συμφώνησε απόλυτα στην ανάγκη εξεύρεσης νέων χώρων φιλοξενίας τώρα που τα καιρικά φαινόμενα επιδεινώνονται ενώ παράλληλα ταυτίστηκε απόλυτα με την άποψη του κ. Γαληνού για το ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η πάταξη των λαθρεμπόρων - εγκληματιών, οι οποίοι στέλνουν στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά.

Στα πλαίσια της συνάντησης συμφωνήθηκε η τέλεση τρισάγιου, την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015, στις 6:00 το απόγευμα, στο χώρο του αγάλματος της “Μικρασιάτισσας Μάνας” στην Επάνω Σκάλα, στη μνήμη των θυμάτων αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης. Καλούμε το λαό της Λέσβου να συμμετάσχει μαζικά ως μια σιωπηρή κραυγή αγωνίας με σκοπό να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις της διεθνούς κοινής γνώμης και να αναλάβει  άμεσα δράση η διεθνής κοινότητα με μόνο στόχο την πάταξη του εγκλήματος που μετατρέπει το Αιγαίο σε υγρό τάφο αθώων ανθρώπων. 

“Ας ανάψουμε όλοι μας ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας και ας αφήσουμε το φως μας να ενωθεί και να γίνει η φωνή διαμαρτυρίας μας στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Καμία άλλη ζωή χαμένη στο Αιγαίο, κανένα άψυχο σώμα στις ακτές τις Λέσβου», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

 


Τα παραπάνω είναι από Δελτίο Τύπου του Δήμου Λέσβου....

Θα προτιμούσαμε ο Δήμος Λέσβου και η  Μητρόπολη Μυτιλήνης να αφήσουν τα τρισάγια και να καλέσουν το λαό της Λέσβου στη συγκέντρωση του Σαββάτου για πέσει ο φράχτης στο Έβρο.

Θα προτιμούσαμε έργα και όχι τρισάγια.

Τόση υποκρισία δεν την αντέχει ούτε ο Θεός ούτε ο Αλλάχ! 

 

 

         

Μοιράσου το άρθρο!