Πολιτική

09/07/2012 - 11:11

Weekend με το Δημήτρη Βουνάτσο !!!

 

Σπουδαστές από Ιταλία, Ισπανία, Κολομβία, Βέλγιο, Γερμανία και Γαλλία, του Διεθνούς Καλοκαιρινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού, που οργανώνει από το 2006 κάθε χρόνο, η μη κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λέσβου «ΑΙΟΛΙΣ», δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2012..

Οι σπουδαστές, όπως τόνισε η Διευθύντρια του Σχολείου, φιλόλογος, Ιφιγένεια Γεωργιάδου που τους συνόδευε, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λέσβο, θα μάθουν ελληνικά, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα μαγειρέψουν ελληνικές συνταγές, θα μιλήσουν με κατοίκους των χωριών μας και θα έλθουν πιο κοντά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Ο κ. Βουνάτσος αφού τους καλωσόρισε, έδωσε μια σειρά από πληροφορίες για τη Λέσβο και τους κάλεσε για γίνουν καλοί πρεσβευτές του νησιού μας, ενώ οι σπουδαστές τον ευχαρίστησαν για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και τη φιλοξενία.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012, το απόγευμα, ο κ. Βουνάτσος παρέστη στην τελετή υπογραφής συμφωνίας πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου «circolo Apodiaffazzi» και «Jalo tu Vua» και των δυο αντίστοιχων Συλλόγων της Λέσβου, ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος» και Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», στο πλαίσιο του Διακρατικού Επιστημονικού Συνεδρίου «Δυο Χώρες – Μια Ιστορία; Διαχείριση και Ανάδειξη των Μνημείων Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς Νήσων ΒΑ Αιγαίου (Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Ψαρών) – Μεγάλης Ελλάδας (Καλαβρίας, Σικελίας), Βένετο, Πομπηίας». Προηγήθηκε επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου.

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, ο Δήμαρχος Λέσβου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, παρακολούθησε τις εργασίες του εργαστηρίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και τη γενική συνέλευση του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. (INSULEUR), που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του και του Δήμου Λέσβου. Σε σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες τους και επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει για το αναπτυξιακό ζήτημα των νησιών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Βουνάτσος μετέβη στην Καλλονή, όπου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Λεσβιακού Καλοκαιριού του Δήμου Λέσβου, η Ένωση Μικρασιατών Καλλονής παρουσίασε ένα ταξίδι Μικρασιατικών και Λεσβιακών γεύσεων, με έκθεση εδεσμάτων, φιλοτεχνημένα με γούστο και φαντασία από τις γυναίκες των αγροτουριστικών συνεταιρισμών. Η εκδήλωση στην οποία το Δήμαρχο, συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Καλλονής, Βαγγέλης Γιαβάσης, ολοκληρώθηκε με χορευτικό πρόγραμμα απ την Άγρα. Ο Δήμαρχος Λέσβου, συνεχάρη τους διοργανωτές, που μέσα από τα εκλεκτά Λεσβιακά προϊόντα, αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική παράδοση του νησιού μας.

 

Μοιράσου το άρθρο!