Πολιτική

17/08/2011 - 23:44

Ξεκινάει το Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Ένα σημαντικό για τα μουσικά δρώμενα έργο ξεκινάει τον προσεχή Οκτώβριο στη Λέσβο, στο πλαίσιο της αξιόλογης πολιτιστικής δράσης του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου.

Πρόκειται για το Κέντρο Σπουδών Ανατολικής μουσικής που έχει ως  βασικό στόχο τη μελέτη και τη διερεύνηση του μουσικού πολιτισμού της Ανατολής (λόγιου και λαϊκού) και απευθύνεται τόσο σε ήδη ενασχολούμενους με μορφές ανατολικής  μουσικής, όσο και σε αρχάριους που θα επιθυμούσαν μια πρώτη προσέγγιση του εν λόγω μουσικού πολιτισμού. Συντονιστής και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου είναι ο μουσικολόγοςΝίκος Ανδρίκος.

Ο κύκλος  σπουδών είναι ετήσιος (Οκτώβριος-Ιούλιος) και περιλαμβάνει μουσικά σύνολα, εργαστήρια, θεωρητικές διαλέξεις, δεξιότητες οργάνων, κ.α. Παράλληλα, κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα διοργανώνονται ειδικά σεμινάρια θεωρίας και πρακτικής της Ανατολικής μουσικής.

Η κατάταξη σε επιμέρους τμήματα θα γίνεται με κριτήριο το επίπεδο, καθώς και τον ειδικό μουσικό προσανατολισμό των συμμετεχόντων. Μετά το πέρας της  ακαδημαϊκής περιόδου θα χορηγείται στους παρακολουθήσαντες το πρόγραμμα ειδική, πιστοποιημένη από τον φορέα του Αναγνωστηρίου, βεβαίωση παρακολούθησης σπουδών.

Θα λειτουργήσουν τμήματα λαϊκής μουσικής,  λόγιας μουσικής της Ανατολής, εκκλησιαστικής μουσικής καθώς και τμήματα τραγουδιού και μουσικών δεξιοτήτων στο πολίτικο λαούτο και το σάζι.

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στον ιστοχώρο του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής μουσικής.

Μοιράσου το άρθρο!