Πολιτική

19/11/2012 - 16:37

Ξεσηκωμός στο Δήμο Λέσβου για τη διαθεσιμότητα - Συνάντηση με Υπουργό Αιγαίου - Προβλήματα στην καθαριότητα

Ξεσηκωμός στο Δήμο Λέσβου για τη διαθεσιμότητα - Συνάντηση με Υπουργό Αιγαίου - Προβλήματα στην καθαριότητα

 

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, επικεφαλής της πορείας των εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου, μαζί με τα Προεδρεία των Συλλόγων Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου, έγιναν δεκτοί, σήμερα το πρωί, από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη, παρόντος του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Σπιλάνη και ανακοίνωσε επίσημα την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης Τετάρτης, δυνάμει της οποίας καλύπτει απολύτως τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τη Διεύθυνση Προσωπικού, στο δίκαιο αίτημά τους να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 30 υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, του κλάδου Διοικητικών, Οικονομικών, Λογιστικών & Γραμματέων, δηλώνοντας ότι και σε εκτέλεση της απόφασης αυτής και σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δεν συμμετέχει στην όλη αυτή διαδικασία, αρνούμενος να αποστείλει τις αιτηθείσες καταστάσεις των ως άνω υπαλλήλων από το αρμόδιο Υπουργείο.  
 
Επίσης, ο κ. Βουνάτσος εξέθεσε προς τον κ. Υπουργό τις καταστροφικές συνέπειες για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυριότατα για τον μεγαλύτερο εκτατικά Δήμο της Λέσβου, των υπολοίπων ρυθμίσεων του υλοποιούμενου 3ου Μνημονίου, όσον αφορά στις περικοπές των αποζημιώσεων και του αριθμού των Αντιδημάρχων, την κατάργηση των οδοιπορικών των Δημοτικών Συμβούλων και των λοιπών ρυθμίσεων, εξηγώντας ότι με τις οριζόντιες αυτές ρυθμίσεις ο Δήμος Λέσβου θα παραλύσει λειτουργικά και δεν θα μπορεί να προσφέρει τις πρέπουσες υπηρεσίες στους Δημότες, από την 1η Ιανουαρίου 2013, δεδομένου και του κληρονομημένου χρέους των 35 περίπου εκατομμυρίων Ευρώ, οδηγούμενος σε κλείσιμο. 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης, υποσχέθηκε να διαβιβάσει στην Κυβέρνηση και στους αρμόδιους Υπουργούς τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, καθότι αναρμόδιος, θεσμικά, ο ίδιος να δώσει λύσεις και άμεσες απαντήσεις. 
 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Ζητώ συγγνώμη από τους αγαπητούς συνδημότες μας για την αδυναμία λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας, να μαζέψει τα σκουπίδια σε αρκετές Δημοτικές Ενότητες (πρώην Αντιδημαρχίες).

            Όμως, τούτο οφείλεται στις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου, για τους γνωστούς λόγους.

            Προσπαθούμε όπως – όπως να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή, ελπίζοντας σύντομα να επέλθει ομαλοποίηση».  

 

Μοιράσου το άρθρο!