Πολιτική

11/12/2019 - 08:00

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.... όλες οι ανακοινώσεις για την "κινητοποίηση"

Όχι επιπλέον δομές στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Σε έκτακτη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 5.12.2019  στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη και τους Δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, Χίου Σταμάτη Κάρματζη, Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο και Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη αποφασίστηκε ομόφωνα να μη λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των παραπάνω Δήμων την Τετάρτη  11.12.2019 με αιτήματα: 

  • Όχι επιπλέον δομές στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο.
  • Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.
  • Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών μας.
  • Έλεγχο των ΜΚΟ.

    Καλούνται όλοι οι φορείς των παραπάνω Δήμων να συμμετάσχουν την ίδια ημέρα με αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2019 ομόφωνα εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη να συντονίσει σε συνεργασία με τους Δημάρχους των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τις κινητοποιήσεις για το θέμα της δημιουργίας νέων δομών φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων στα νησιά αρμοδιότητάς τους.

 

-------

Ανακοίνωση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

"Την Τετάρτη 11-12-2019, ημέρα κατά την οποία δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου, θα δοθεί στις 11:00 συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελου Μυρσινιά και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτη Παπαρίσβα για το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τις νήσους της Περιφέρειας."

 

----

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου δηλώνει ότι εγκρίνει τα αιτήματα που ομόφωνα διατυπώθηκαν κατά την διάσκεψη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα της Πέμπτης 5-12-2019 στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου και οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου και είναι τα εξής:

1.- να μη δημιουργηθεί καμιά νέα δομή στα νησιά της Λέσβου, Χίου και Σάμου

2.- να υπάρξει αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας

3.- να γίνει άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών μας

4.- να υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος της λειτουργίας των ΜΚΟ

  • Καλεί όλους τους φορείς των παραπάνω Δήμων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 11-12-2019 που περιλαμβάνουν και την μη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των πέντε παραπάνω Δήμων.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου

Ευστράτιος Κύτελης

Δήμαρχος Μυτιλήνης

 

------

Ανακοίνωση από το Δήμο Δυτικής Λέσβου: 

Μετά την απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών την ερχόμενη Τετάρτη 11/12/2019, ως αντίδραση στην δημιουργία νέας δομής στην Λέσβο, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αποφάσισε –επιπλέον- της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου στη Μυτιλήνη την ίδια ημέρα, την πραγματοποίηση ανοιχτής συγκέντρωσης στις 11 το πρωί στην πλατεία της Καλλονής.

--------

 Αρχική ανακοίνωση που πλέον δεν ισχύει : Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του, αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης στις 11 Δεκέμβρη που ανήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα που αφορά τα νησιά Λέσβo, Χίο και Σάμο.

Καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα καταστήματά τους, την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη. Ζητάμε την  άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, λέμε όχι στη δημιουργία νέων δομών, ζητάμε την αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων,    και ζητάμε τον σχολαστικό  έλεγχο των ΜΚ

Νέα ανακοίνωση :   Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης διαπιστώνει ανυπαρξία πλαισίου κινητοποιήσεων για την Τετάρτη 11-12-19 από τους οργανωτές, και αυτό με την σειρά του φέρνει απροθυμία συμμετοχής συλλόγων και φορέων στην απεργία σε όλα τα νησιά της περιφέρειας, γι αυτό και την αναστέλλει. 

-----

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, για το προσφυγικό / μεταναστευτικό πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά μας. 

Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.

Καλούμε τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Λέσβου, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, που θα αποφασιστούν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Μυτιλήνης και το Δήμο Δυτικής Λέσβου.

---

O Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου την Τεταρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 , συμμετέχει και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων  για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ  .

Καλεί  τους ιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία. Μας αφορά όλους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Π. ΠΡΟΒΕΤΖΑΣ

 

-----

Σύλλογος εστίασης ΑΣΠΙΔΑ :

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος μας συμφωνεί με τους λόγους για τους οποίους την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανήγγειλε απεργία.

Ο Σύλλογος αντιλαμβάνεται ότι το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νησιά μας και δεν πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην δημιουργία και νέων δομών σε αυτά, αλλά να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση τους.

Η συγκεκριμένη όμως ημερομηνία που επιλέχθηκε για την κήρυξη της απεργίας, (για την οποία δεν ερωτηθήκαμε), είναι ημέρα που στην πόλη της Μυτιλήνης θα παρίστανται μερικές εκατοντάδες φοιτητές και συγγενείς τους, αφού είναι προγραμματισμένη από καιρό η ορκωμοσία τους στο Πανεπιστήμιο. Εάν τα καταστήματα της εστίασης μείνουν κλειστά , όπως είναι αντιληπτό θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για όλους τους επισκέπτες.

Για τον λόγο αυτό και μόνο αφήνουμε στην κρίση του κάθε μέλους χωριστά να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Ο νεοσύστατος Σύλλογος μας , έχει ήδη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις που αφορούν την κοινωνία της Λέσβου, και θα συνεχίσει να δίνει το παρόν μαζί με τους υπόλοιπους φορείς .

 

Παιδικοί Σταθμοί

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης,  οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστοί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη.

 

Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Λόγω αναστολής των  κινητοποιησεων 11/12/2019 τα δρομολόγια του Υπεραστικου ΚΤΕΛ Λέσβου θα εκτελεστούν κανονικά!!

 

ΔΕΥΑΛ

Η ΔΕΥΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, μετά την αριθ. 90/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυτιλήνης, αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ θα παραμείνουν κλειστές.

Η ΔΕΥΑΛ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα. 

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας από τη ΔΕΥΑΛ.

 

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με απόφαση του Δ.Σ. της 10ης Δεκεμβρίου και στα πλαίσια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό που έχουν προγραμματιστεί,  η Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α. σας ενημερώνει ότι θα συμμετάσχει στην πορεία διαμαρτυρίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Καλλονής.

---

Διαβάστε και αυτό: 

Νέα Δημοκρατία και χρήμα νίκησαν την Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο!