Πολιτική

13/01/2020 - 15:12

Ξεσηκωμός! Τετάρτη 22 Γενάρη η Λέσβος, το Βόρειο Αιγαίο στέλνουν δυνατό μήνυμα

Στις 12 το μεσημέρι συγκεντρώσεις σε όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη με τη μορφή τηλεδιάσκεψης ώστε να γίνουν συγκεκριμένες  οι μορφές των κινητοποιήσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Περιφέρειας και φορέων του Βορείου Αιγαίου. 

Οι ημερομηνίες κινητοποιήσεων δεν άλλαξαν και είναι η Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και η Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.

 

  • 22 Ιανουαρίου θα κλείσουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα καταστήματα με απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων και στις 12 το μεσημέρι στην πρωτεύουσα κάθε νησιού θα γίνει συγκέντρωση - διαμαρτυρία με συμμετοχή όλων των φορέων. Για τη Λέσβο η συγκέντρωση θα γίνει - το πιθανότερο έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ( σε περίπτωση βροχής θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο) 
  • Στις 23 Ιανουαρίου οι  Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου   και  ο Περιφερειάρχης θα μεταβούν στην Αθήνα για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος των νησιωτών. 

 

Αυτή είναι η πρώτη φάση των κινητοποιήσεων καθώς ανάλογα με τη στάση της Κυβέρνησης θα υπάρχει κλιμάκωση. 

-----

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Περιφέρειας μετά την σύσκεψη της Παρασκευής :

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/01/2020 στις 12:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Μυτιλήνη  σύσκεψη  και ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων, φορέων , εκπροσώπων  και πολιτών των νησιών του Βορείου  Αιγαίου με θέμα  τους τρόπους αντίδρασης  στην αδράνεια και στις αποφάσεις της  Κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.  

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:  

  1. Γενική κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου με συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμένων της Περιφέρειας Β.Α
  2. Διεύρυνση δυνατότητας κινητοποιήσεων στην Αθήνα 
  3. Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη 
  4. Υποβολή με την συνεργασία του δικηγορικού συλλόγου Μυτιλήνης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.

 

Μοιράσου το άρθρο!