Πολιτική

29/07/2016 - 07:46

Υπεγράφη από τον Γ. Μουζάλα η παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε πρόσφυγες

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας υπέγραψε την Πέμπτη 28/07/2016  Μνημόνιο Συνεργασίας με το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) και την Ένωση Γερμανικών Δικηγορικών Συλλόγων (DAV) για παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες.  

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δωρεάν παροχής νομικών συμβουλών από Ευρωπαίους Δικηγόρους σε πρόσφυγες/μετανάστες σχετικά με το δικαίωμα ασύλου, σε συνεργασία με τους Ελληνικούς Δικηγορικούς Συλλόγους. Το πρόγραμμα αφορά τις δομές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο και περιλαμβάνει μόνο εθελοντές δικηγόρους - ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τις εθνικές αντιπροσωπείες τους στη CCBE. 
Στις επί τρίμηνο συζητήσεις που οδήγησαν στο μνημόνιο συνεργασίας συμμετείχαν πέραν του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι νομικοί σύμβουλοι του Αναπληρωτή Υπουργού κ.κ. Μάρκος Παπακωνσταντής και Βασίλειος Ζήσης, ο Ιρλανδός Δικηγόρος της CCBE κ. David Conlan Smyth και ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας των Ελληνικών Δικηγορικών Συλλόγων στη CCBE κ. Παναγιώτης Περάκης.
 
Το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) είναι το αντιπροσωπευτικό όργανο περίπου ενός (1) εκατομμυρίου δικηγόρων, μέσω των δικηγορικών συλλόγων – μελών, από 45 χώρες. Είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Βέλγιο. 
 

Μοιράσου το άρθρο!