Πολιτική

24/12/2014 - 17:55

Υπέρ στην τροπολογία για το Σάρλιτζα ο ΣΥΡΙΖΑ - Όχι της κυβέρνησης στην τροπολογία για τους εργαζόμενους της συνεταιριστικής

Ω

ς ΣΥΡΙΖΑ ταχθήκαμε υπέρ της τροπολογίας για την παραχώρηση του Σάρλιτζα στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου που κατατέθηκε στο ν/σ «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα» που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο. Καταρχήν είναι θετικό ότι επιτέλους υπάρχει η δυνατότητα οι εγκαταστάσεις να περάσουν στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - εξάλλου ως ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου θέση μας ήταν να αξιοποιηθεί από το Δήμο - κάτι που αποτελούσε επί δεκαετίες πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Από την άλλη, αρνητικό σημείο είναι ότι η σύμβαση που θα συναφθεί αργότερα μεταξύ ΕΤΑΑ και Περιφέρειας μπορεί να έχει φορέα υλοποίησης της αποκατάστασης των εγκαταστάσεων ιδιώτες, γεγονός που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Αντιθέτως προτείνουμε την ένταξη του Σάρλιτζα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στη Λέσβου με την αξιοποίηση όλων των θερμοπηγών που θα λειτουργεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ως ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου θα είμαστε δίπλα στις παρατάξεις εκείνες του περιφερειακού συμβουλίου που προκρίνουν αυτό το όφελος απέναντι σε λογικές κέρδους που εξυπηρετούνται με τις συμπράξεις ΣΔΙΤ.

Τροπολογία, όμως, που αφορούσε στην αποκατάσταση των εργαζομένων των συνεταιριστικών τραπεζών είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ν/σ «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας» που ψηφίστηκε την περασμένη Δευτέρα. Δυστυχώς, η τροπολογία αυτή δεν έγινε καν δεκτή από τον Υπουργό για να συζητηθεί στη βουλή. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές των συγκυβερνόντων κομμάτων κατέθεταν (και πέτυχαν την ψήφιση) μπαράζ εκπρόθεσμων φωτογραφικών ως επί το πλείστον τροπολογιών σε μια πρωτοφανή κίνηση ευτελισμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Κάθε σχολιασμός από τη μεριά μας θεωρούμε ότι περιττεύει.

Το Γραφείο Τύπου

Μοιράσου το άρθρο!