Πολιτική

31/12/2011 - 21:02

Υποδεχόμαστε το 2012 με κρύο και χιόνια

yle="text-align:justify;">Επιδείνωση «εξπρές» αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, καθώς τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ωστόσο δεν θα έχουν διάρκεια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από σήμερα το απόγευμα αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών και η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με κρύο αλλά καλό καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, τα φαινόμενα σήμερα δεν θα είναι τόσο έντονα όσο τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι βροχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια της χώρας και ιδίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ στα ανοικτά του Ιονίου. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στην βόρεια Ελλάδα τους 8 βαθμούς και τους 13 με 14 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. 

Απαραίτητες οι αλυσίδες σε όσους κινηθούν στο οδικό δίκτυο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως της βόρειας Ελλάδας. 

Αύριο αναμένεται να επικρατεί ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην ανατολική Αττική, τις Κυκλάδες στα Δωδεκάνησα και στο ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν νωρίς το πρωί βροχές, που αργότερα θα σταματήσουν. Το χαρακτηριστικό του καιρού όμως θα είναι το τσουχτερό κρύο και οι αρνητικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται να σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός.

Μοιράσου το άρθρο!