Πολιτική

27/12/2013 - 18:54

Υποψήφιος Δήμαρχος ο Κ. Μουτζούρης;

yle="text-align: justify;">Γράφει η Ντίνα Βερβέρη / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΗ ΝΔ

- Έντονο το παρασκήνιο για την υποψηφιότητα του πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ στις εκλογές του Μαΐου με θετικές εισηγήσεις από στελέχη της ΝΟΔΕ της ΝΔ

- Κλειστά κρατά ο ίδιος τα χαρτιά του, περιμένοντας την τελική απόφαση για το σπάσιμο ή όχι του ενιαίου Δήμου μέσα στον Ιανουάριο

 

Έντονο είναι το παρασκήνιο τις τελευταίες μέρες για την υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη στις επερχόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα στον Δήμο. Αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στον “Καλλικράτη” και το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου Λέσβου, ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ εμφανίζεται ως το επικρατέστερο όνομα από τον χώρο της ΝΔ για να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Λέσβου ή της Μυτιλήνης, αν τελικά δημιουργηθούν 4 Δήμοι στο νησί.

Αυτός είναι και ο σκοπός της επίσκεψής του στην Μυτιλήνη στο τέλος αυτής της εβδομάδας, που θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ, πριν ανακοινώσει και επίσημα ποιες είναι οι προθέσεις του για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Μαΐου.

Ο Κώστας Μουτζούρης δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης από το 2010 που βρισκόταν ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο, όταν τον πρόλαβε ο Άρης Χατζηκομνηνός, παίρνοντας στη συνέχεια το χρίσμα από τη ΝΔ. Δύο χρόνια αργότερα ο ίδιος διεκδίκησε με αξιώσεις την εκλογή του ως Βουλευτής Λέσβου, χάνοντας με μικρή διαφορά ψήφων από τον συνάδελφό του Παύλο Βογιατζή. Το 2012 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, ενώ όλα αυτά τα χρόνια ασχολείται ενεργά με ζητήματα της Λέσβου και πραγματοποιεί πολύ συχνά επισκέψεις στο νησί μας.

“Κλειστά χαρτιά”

Από το καλοκαίρι ακόμα, το όνομα του πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου “έπαιζε” σε όλες τις συζητήσεις για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, αν και ο ίδιος κρατά επιμελώς κλειστά τα χαρτιά του όλο αυτό το διάστημα. Πρόσφατα διενεργήθηκε γκάλοπ για την πρόθεση ψήφου των πολιτών της Λέσβου σε επίπεδο Δήμου και μεταξύ των υποψηφίων που ετέθησαν από τον χώρο της ΝΔ ήταν και ο Κ. Μουτζούρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε να βγει πρώτος με διαφορά από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του, γεγονός που οδήγησε τη ΝΟΔΕ στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα το όνομα του Κώστα Μουτζούρη να είναι το καταλληλότερο για να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών σ’ αυτή την χρονική συγκυρία. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια γνωστή & πολύπλευρη προσωπικότητα, που έχει προσφέρει πολλά τόσο από την θέση που κατείχε ως Πρύτανης, όσο και τα τελευταία χρόνια ως Διευθυντής του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων του ΕΜΠ, πρώην Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

Συσπείρωση ψηφοφόρων

Ο Κώστας Μουτζούρης θεωρείται ως ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο και ευρείας αποδοχής, που έχει την δύναμη να συσπειρώσει ψηφοφόρους και από άλλους κομματικούς χώρους. Τα τελευταία χρόνια λόγω των τακτικών επισκέψεών του στην Μυτιλήνη και τα χωριά, έρχεται συχνά σε επαφή με τους πολίτες, ακούει τα αιτήματά τους και συζητά μαζί τους, όπως λίγοι πράττουν εκτός προεκλογικής περιόδου. Όλα αυτά είναι πλεονεκτήματα που έχει καταφέρει να κατακτήσει και τα οποία μετρούν τα μέλη της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας πριν καταλήξουν στην απόφαση να στηρίξουν την υποψηφιότητά του στον Δήμο.

Επιπλέον, ο κ. Μουτζούρης διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Θράσο Καλογρίδη, όσο και με τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΤΕΕ, Παναγιώτη Πιττό, καθώς και με τον Παντελή Πατερέλλη. Μάλιστα, λίγο καιρό πριν τις εκλογές του 2010, ο Κώστας Μουτζούρης εθεάθη σε παρέα με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα τότε και ακόμη περισσότερο τώρα είναι έντονη η φημολογία ότι η υποψηφιότητά του θα μπορούσε να στηριχθεί από πρωτοκλασάτα στελέχη και των δύο κομματικών χώρων.

Ο ίδιος, πάντως, δεν αποκαλύπτει τίποτε ακόμη για τις προθέσεις του, περιμένοντας κατ’ αρχήν να ξεκαθαριστεί αν οι εκλογές θα γίνουν για έναν ενιαίο Δήμο ή περισσότερους. Κι αυτό γιατί μόλις την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη για τον “Καλλικράτη” στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Περιφερειάρχη, Νάσου Γιακαλή, ο οποίος πιέζει κι αυτός από την πλευρά του το τελευταίο διάστημα για να σπάσει ο Δήμος με νομοθετική ρύθμιση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μιχελάκης αφήνει ανοιχτό ακόμη το "παράθυρο" να περάσει, έστω την τελευταία στιγμή αυτή η ρύθμιση, τουλάχιστον για το νησί μας μέσα στον Ιανουάριο κι επομένως η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ρευστή για τους υποψήφιους μνηστήρες στον Δήμο.

Μοιράσου το άρθρο!