Πολιτισμός

14/07/2017 - 20:19

Εκπαιδευτικό – δημιουργικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους "Πρίμα - Πλώρα"

yle="text-align: justify;">Στις 22 έως 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί από την κ. Φερενίκη Τσαμπαρλή υπεύθυνη του εργαστηρίου δημιουργικής ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Σύλλογο μας, η α΄φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος με δημιουργίες από χαρτοπολτό, εμπνευσμένες από τη ναυπηγική - ναυτική παράδοση του Πλωμαρίου Συγκεκριμένα θα κατασκευάσουν αναμνηστικά ομοιώματα των διαφόρων σκαριών, που κατασκευάζονταν από τους πλωμαρίτες καραβομαραγκούς. 

Ο τίτλος του προγράμματος είναι "πρίμα - πλώρα" και στόχος του είναι να φέρει σ επαφή τους συμμετέχοντες με τη δημιουργική ανακύκλωση, τη ναυπηγική - ναυτική παράδοση του Πλωμαρίου και να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον για να εκφραστούν δημιουργικά. Θα ακολουθήσει έκθεση αυτών των δημιουργημάτων των συμμετεχόντων σε θέση που θα προσδιοριστεί έγκαιρα.
Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού δημιουργικού εργαστηρίου είναι η κ. Φερενίκη Τσαμπαρλή, η οποία αφιλοκερδώς θα προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της και για αυτό την ευχαριστούμε θερμά. 
Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ή/και ενήλικες σε ομάδες των 15 ατόμων. Η α΄ φάση κατασκευής των ομοιωμάτων από χαρτοπολτό θα πραγματοποιηθεί στις 22-23-24 Ιουλίου σε δίωρες εργαστηριακές εκπαιδεύσεις στο γραφείο του Συλλόγου, στον Πλάτανο (πλατεία Εθνικής Αντίστασης). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στη συμπλήρωση των ομάδων. Επειδή, ήδη,  έχει συμπληρωθεί η πρώτη ομάδα των 15 παιδιών και πλησιάζει να συμπληρωθεί  η δεύτερη ομάδα, αρχίζουν τα μαθήματα με την πρώτη ομάδα το Σάββατο 22 Ιουλίου το πρωί, στις 10-12πμ. Μετά από το στέγνωμα των ομοιωμάτων θα ακολουθήσει μετά από λίγες ημέρες η β΄φάση με τη ζωγραφική τους σε χρόνο που θα προσδιοριστεί μαζί με τους συμμετέχοντες. 
Το κόστος πραγματοποίησης του εργαστηρίου δημιουργικής ανακύκλωσης, που αφορά μόνο στην αγορά των υλικών και την μετακίνηση των εκπαιδευτών (βενζίνη) και εφόσον δεν υπάρξει χορηγός θα βαρύνουν τους μαθητές από 5-10 Ευρώ (ανάλογα με τον αριθμό των εκπαιδευομένων) και το Σύλλογο. 
Περαιτέρω πληροφορίες και συμμετοχές στο 6977396826.
 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee