Πολιτισμός

30/10/2015 - 07:45

Το «Κάτω Σχολειό» του Μανταμάδου τεκμήριο αδιαφορίας...

Επιστολή έστειλε ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου, προς τους εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας, τους Βουλευτές της Λέσβου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και τον πρόεδρο και αντιδήμαρχο Μανταμάδου, στην οποία τίθεται το ερώτημα τι έχουν κάνει οι παραπάνω φορείς για την αποκατάσταση του Κάτω Σχολειού Μανταμάδου.

Στην επιστολή αναφέρεται:


«Κοντεύουν 5 χρόνια από την καταστροφική φωτιά που λαμπάδιασε το «Κάτω Σχολειό» και πολλά αναπάντητα ερωτήματα, θλίψη , αλλά και πολύ αγανάκτηση μας πλημμυρίζουν κάθε φορά που αντικρίζουμε αυτό το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας πετρόκτιστο κτίριο. Το «Κάτω Σχολειό» λαβωμένο στοιχειώνει τις μέρες μας και «βροντοφωνάζει» την αδιαφορία και την αναλγησία των υπευθύνων.


Κυρίες και κύριοι,

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά για να επισημάνουμε ότι το «Κάτω Σχολειό» αποτελεί για τους κατοίκους του Μανταμάδου σημείο αναφοράς της πολιτιστικής τους κληρονομιάς αλλά και ταυτόχρονα μοναδικό μνημείο – σύμβολο που έχει ταυτιστεί με τη νεότερη ιστορία του χωριού μας.

Επιπροσθέτως για πολλοστή φορά για να επισημάνουμε ότι το «Κάτω Σχολειό» αποτελεί για τους κατοίκους του Μανταμάδου σημείο αναφοράς της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, αλλά και ταυτόχρονα μοναδικό μνημείο – σύμβολο που έχει ταυτιστεί με την νεότερη ιστορία του χωριού μας.

Επιπροσθέτως υπενθυμίζουμε ότι από τις 24 Γενάρη 2011 μέχρι και σήμερα δειν παρατηρήθηκε καμιά ουσιαστική κίνηση ενδιαφέροντος για το θέμα, ούτε δρομολογήθηκαν, όπως θα έπρεπε, ανάλογες ενέργειες για την αποκατάσταση του ιστορικού αυτού κτιρίου. Αντιθέτως τις «ηχηρές» δηλώσεις των αρμοδίων τη «μοιραία» εκείνη τη νύχτα, αλλά και τις υποχρεώσεις που δίνουν κατά καιρούς στις επισκέψεις τους στο χωριό, ακολουθεί πολύχρονη βαθιά σιωπή.

Για τους λόγους αυτούς σας ρωτάμε να μας απαντήσετε ποιες αναγκαίες ενέργειες έχετε κάνει για την αποκατάσταση του «Κάτω Σχολειού»».

Την επιστολή υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μανταμάδου, Μαρία Γροσομανίδη

Μοιράσου το άρθρο!