Πολιτισμός

17/12/2015 - 17:18

«Παίζω και Δημιουργώ το Όνειρο…στην Ονειροχώρα»... στη Μυτιλήνη

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τα 60 παιδιά που συμμετείχαν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, «Παίζω και Δημιουργώ το Όνειρο…στην Ονειροχώρα», θα παρουσιάσουν τα όμορφα παραμύθια της δικής τους Ονειροχώρας.

Τα παιδιά και οι εθελοντές που «έπαιξαν και δημιούργησαν τ’ όνειρο... στην Ονειροχώρα», θα είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν μέσα από αφηγήσεις, μουσική και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, τα παραμύθια που τα ίδια ‘σκαρφίστηκαν’ με την βοήθεια των συντονιστών των ομάδων.

    Θα μάθετε πώς οι εθελοντές εικαστικοί- δημιουργοί μας, έμαθαν στα παιδιά μονοπάτια  έκφρασης και δημιουργίας. Δηλαδή:

Πώς η Φερενίκη Τσαμπαρλή τους μετέφερε  το υπεραιωνόβιο μυστικό της δημιουργίας χαρτιού από ανακυκλώσιμα υλικά, πάνω στο οποίο έγραψαν και εικονογράφησαν το παραμύθι, το οποίο βιβλιοδέτησαν στην συνέχεια, με την βοήθεια της. Πώς η Ελίνα Φερβελή τους έμαθε να αφουγκράζονται τις όμορφες ιστορίες που αφηγούνται κλασσικά και νέα μουσικά έργα. Πώς η Μαρία Νάκκα και η Μαριλίζ Διολάτζη, τους έφεραν σε επαφή με τη μαγεία των παραδοσιακών παραμυθιών αλλά και της θεατρικής έκφρασης. Πώς ο Ζήσης Αϊναλής τους βοήθησε να επινοήσουν πρόσωπα, πλάσματα και να δημιουργήσουν ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, πάθη, αλλά και συντροφικότητα, αγάπη και αλληλεγγύη. Και τέλος πώς οι Katie Karakontis και Anique Dounias, τους βοήθησαν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από τη ζωγραφική, κάνοντας το λόγο, εικόνα.

          «Προσκαλούμε όλα τα παιδιά και τους γονείς, μαζί να απολαύσουμε την δημιουργία των παραμυθιών που η παιδική φαντασία γέννησε και έγινε έργο συγγραφικό, με την ευθύνη και επίβλεψη  και άξιων επιστημόνων μας, της κας Μυρτώς Ζαχαροπούλου,  Ψυχολόγου-Παιδοψυχολόγου και του κ. Χαράλαμπου Συναχείρη, Κοινωνικού Λειτουργού. Ελάτε όλοι μαζί να πούμε ένα μεγάλο Μπράβο, στα παιδιά και  στους εθελοντές, για την ελπίδα που γεννά σε όλους μας η δημιουργία τους αυτή! Ναι υπάρχει  ελπίδα στην Ελλάδα της κρίσης: η δημιουργία πολιτισμού από τα παιδιά και η αλληλεγγύη των πολιτών σε κάθε τομέα, δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη.  

Μοιράσου το άρθρο!

geotee