Πολιτισμός

04/11/2014 - 13:07

«Παραμυθιών Καμώματα» στη Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνη διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παραμυθιών Καμώματα».  

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τα δικά τους φύλλα χαρτιού σε μέγεθος 0,50 Χ0,70 εκ.. στα οποία θα μεταφέρουν και θα εικονογραφήσουν το πρώτης κυκλοφορίας παραμύθι της κ. Αλεξάνδρας Παπαπάντου.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν βιωματικά την αξία της ανακύκλωσης αλλά και να πάρουν μια γεύση τόσο της βιβλιοδετικής τέχνης, όσο και της εικονογράφησης ενός κειμένου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμελούνται οι: Βολιώτη Σοφία, Τσαμπαρλή Φερενίκη, Καλαντζάκης Δημήτρης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 8-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημόσια Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων

 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου, (10:00-14:00):

  • Παρουσίαση της διάρθρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Λίγα λόγια για την ανακύκλωση, τη βιβλιοδετική τέχνη, την εικονογράφηση κειμένων.
  •  «Δημιουργώ τα δικά μου φύλλα χαρτιού». Οι μαθητές με τη βοήθεια της κ. Φερενίκης Τσαμπαρλή δημιουργούν φύλλα χαρτιού διαστάσεων 0,50Χ0,70εκ.

 

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, (10:00-14:00):

«Διαβάζω, εμπνέομαι, Ζωγραφίζω ένα παραμύθι (1)».

  • Η συγγραφέας του παραμυθιού, διαβάζει στα παιδιά το παραμύθι, το οποίο και τους μοιράζει σε αντίγραφα.
  • Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, συζητούν και με την καθοδήγηση του κ. Δημήτρη Καλαντζάκη και της κ. Σοφίας Βολιώτη κάνουν τα προσχέδια για τις ζωγραφιές που θα «ντύσουν» το παραμύθι.

 

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, (10:00-14:00):

«Ζωγραφίζω ένα παραμύθι (2)».

  • Τα παιδιά, με την καθοδήγηση του κ. Δημήτρη Καλαντζάκη και της κ. Σοφίας Βολιώτη, γράφουν το παραμύθι στα φύλλα που δημιούργησαν και  μεταφέρουν τα προσχέδια τους σε αυτά.

 

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, (10:00-14:00):

«Ζωγραφίζω ένα παραμύθι (3)».

  • Τα παιδιά με την καθοδήγηση του κ. Δημήτρη Καλαντζάκη και της κ. Σοφίας Βολιώτη ολοκληρώνουν την εικονογράφηση και με τη βοήθεια της κ. Τσαμπαρλή Φερενίκης βιβλιοδετούν το παραμύθι, το οποίο παραδίδουν στη Βιβλιοθήκη.

 

Μετά τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος το «παραμυθοκάμωμα» θα εκτεθεί στη βιβλιοθήκη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ ένα αντίγραφό του θα δοθεί ως ενθύμιο στους συμμετέχοντες.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, κα Μαρία Νάκκα, τηλ. 22510-40134 ή email anagnostirio@sch.gr

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee