Ψυχολογία - Σχέσεις

11/08/2021 - 10:01

Οι παγίδες στη ζωή σου

γράφει η Χαρά Ζήκα *

Οι περισσότεροι έχουν όρους για να είναι ευτυχισμένοι ή κάνουν παζάρια και διαπραγματεύσεις με τη ζωή: «όταν χάσω δέκα κιλά θα είμαι χαρούμενος», «όταν βρω τον κατάλληλο σύντροφο θα είμαι ευτυχισμένος», «μόνο αν ξαναγυρίσει ο πρώην θα νιώσω καλά», «όταν βγω στη σύνταξη θα ασχοληθώ με τη ζωγραφική που πάντα ήθελα να μάθω».

Η ζωή κυλάει τόσο γρήγορα, εκεί που είμαστε στην κούνια βρισκόμαστε στο πανεπιστήμιο, εκεί που είμαστε τρελοί από έρωτα μεγαλώνουμε με μόχθο παιδιά, αγωνιούμε και φοβόμαστε για γεγονότα που μπορεί να μη συμβούν ποτέ και νοσταλγούμε καταστάσεις που τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα. 

Το παρόν είναι σα να μην υπάρχει στην καθημερινότητα αλλά το παρόν είναι η μόνη πραγματικότητα. Αυτό το ξέρει πολύ καλά ένα παιδί. Το μέλλον δεν υπάρχει στην αντίληψή του, αν του πεις αύριο θα σου πάρω σοκολάτα, το παιδί θα κλαίει και θα χτυπιέται για να πάρει τη σοκολάτα ΤΩΡΑ! Βέβαια μπορείς να το κάνεις να σταματήσει να κλαίει, αν του πεις να κάνει βόλτα με το ποδήλατο.

Έτσι κι εσύ, να θυμάσαι πως αν δεν γίνει αυτό που έχεις στο μυαλό σου, θα τύχουν άλλα συναρπαστικά γεγονότα.  Ζήσε αυτό που σου προσφέρει το παρόν με μια δόση ανεμελιάς, μην περιμένεις να γίνουν όλα όπως τα έχεις σχεδιάσει στο μυαλό σου και μάλιστα τη χρονική στιγμή που θέλεις να συμβούν.

* Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος. Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosnews.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα

Μοιράσου το άρθρο!