Υγεία

26/11/2012 - 05:49

Απεργία Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και...καθιέρωση Τετάρτης ως δωρεάν ημέρα εξυπηρέτησης στο Νοσοκομείο

Απεργία Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και...καθιέρωση Τετάρτης ως δωρεάν ημέρα εξυπηρέτησης στο Νοσοκομείο

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου

 
Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου έγινε Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου. Η Συνέλευση είχε μαζική συμμετοχή. Έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) και στη συνέχεια έγινε συζήτηση και πάρθηκαν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις της «Ένωσης». Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
 
1. Απεργούμε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και στα μέτρα εφαρμογής των μνημονίων. Διαμαρτυρόμαστε για τις εξοντωτικές περικοπές στους μισθούς και τις εφημερίες μας, που μας οδηγούν στα  όρια της εξαθλίωσης. Οι Βουλευτές της Λέσβου κ. Π. Βογιατζής και Ν. Σηφουνάκης που ψήφισαν τα μέτρα εξόντωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας, είναι υπόλογοι απέναντι μας.
 
Παράλληλα συμπαραστεκόμαστε στους συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ, που δικάζονται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Εκδηλώνουμε ταυτόχρονα τη συμπαράσταση μας στους υπαλλήλους των Δήμων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του υπουργείου Υγείας  καθώς και των υπολοίπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται σε απόλυση.
 

2.Δίνουμε δυναμικά τη μάχη, μαζί με τους Κοινωνικούς Φορείς, για να καθιερωθεί σε πρώτη φάση η Τετάρτη ως ημέρα ελεύθερης ΔΩΡΕΑΝ πρόσβασης ΟΛΩΝ των ασθενών στα Νοσοκομεία. Κλείνουμε τα Ταμεία του Νοσοκομείου την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς Δωρεάν. Παλεύουμε για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία – πρόνοια – φάρμακο.

 
 
3. Καλούμε την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. να προχωρήσει σε νέο γύρο κινητοποιήσεων άμεσα. Να οργανώσει σε συντονισμό με άλλα κομμάτια εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, με αγωνιστικά Σωματεία και Ομοσπονδίες κοινό απεργιακό αγώνα με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής της Κυβέρνησης κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δ.Ν.Τ.

 

Μοιράσου το άρθρο!