Υγεία

16/06/2013 - 11:05

Εκπαιδευτικές – Πολιτιστικές συναντήσεις για τον Μητρικό θηλασμό

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013
Συνάντηση των μελών της οργανωτικής επιτροπής με τους σχετικούς τοπικούς φορείς, για θέματα που αφορούν τον Μητρικό Θηλασμό, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
 
Κυριακή 30 Ιουνίου 2013
19.30 - 20.00 Καλωσόρισμα
20.00 - 21.00 «Μητρικός Θηλασμός: Γνωρίζοντας το παρελθόν- Σχεδιάζουμε το μέλλον»
Εγγλέζου Στέλλα
21.00 - 22.00 Μουσική Εκδήλωση
22.00 - 22.30 Μικρή Δεξίωση στο χώρο της έκθεσης
 
Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013
09.00 - 09.30 Εγγραφές
09.30 - 10.00 «Φιλικό για το Βρέφος Νοσοκομείο-Baby Friendly Hospital» Εγγλέζου Στέλλα
10.00 -12.00 Μόνο Δέκα Βήματα για Επιτυχή Μητρικό Θηλασμό!! Τσίλια Αναστασία, Φίλη Μαρία, Ζίχναλη Ειρήνη, Σγάρτσου Κατερίνα, Παπαφίλη Αγγελική,Εγγλέζου Στέλλα, Μουρατίδου Ελένη, Κλέππερ Ντανιέλα, Σιάρμπα Βαρβάρα,Μπενέτου Βίκυ
12.00 - 12.30 Διάλειμμα.
12.30 - 13.00 Μητρικός Θηλασμός: Σημαντικός Οικονομικός Παράγοντας. Μόσχου Χριστίνα
13.00 - 14.00 Τα Συνήθη προβλήματα στον Μητρικό Θηλασμό και η Αντιμετώπισή τους. Τζαχρήστα Χαρά
14.00 - 15.00 «Τι Γνωρίζουμε; Τι Κάνουμε; Τι Περιμένουμε;»: Συζήτηση με το ακροατήριο για τον τρόπο Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού στην καθημερινή πράξη. Εγγλέζου Στέλλα, Πατσουράκου Ευθυμία, Δαλιάνη Κατερίνα
15.00 - 15.30 Κλείσιμο εργασιών Ημερίδας
 
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
• Έκθεση Κουτσούνας. (κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων)
"Κουτσούνες" είναι οι κούκλες, που η παραδοσιακή Ελληνίδα μάνα έφτιαχνε για τη νεογέννητη κόρη της,σαν πρώτο παιχνίδι,με σκοπό να τη μυήσει και να την ευαισθητοποιήσει στο Μητρικό Θηλασμό.Παρουσιάζονται 3 ενότητες
• Κουτσούνες Εποχής • Κουτσούνες Πελαγίσιες • Σύγχρονες Κουτσούνες
Οι "Κουτσούνες" είναι χειροποίητες, φτιαγμένες με ό,τι βρίσκεται στο σπίτι: μικρά κομμάτια από ύφασμα, δαντέλες, κορδέλες, άδεια καρούλια κλωστής, βαμβάκι, καλσόν, σύρμα και φυσικά βελόνι, δακτυλήθρα, κλωστή, καρφίτσες και ψαλιδάκι.
Χειροτεχνία: Θέμις Ζάχου, Έλενα Καμπίτη Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη Μακέτα: Βάσω Καμπίτη
• Έκθεση αφίσας σχετικής με τον Μητρικό Θηλασμό. (κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων)
Μουσική Εκδήλωση από την ομάδα του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής «Αναγνωστήριο Αγιάσου»,την Κυριακή 1 Ιουλίου 2013
Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος:
Νίκος Ανδρίκος, διδάκτωρ Μουσικολογίας, Υπεύθυνος λειτουργίας και διδάσκων του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής «Αναγνωστήριο Αγιάσου».
Συμμετέχουν οι:
Βελλέ Μαντώ Γιαννακοπούλου Μάρω
Μαϊστρέλλη Ιωάννα Μαϊστρέλλη Παναγιώτα
Μπαρίκου Ηρώ Ξυδιά Λήδα
Παρασκευοπούλου Άννα Πετρίδη Ρενάτα
Σεϊτανίδου Μαρία Χριστίδου Βαγγελιώ
Τραγούδι-βιολί-κανονάκι-τσέλο-πολίτικο λαούτο-κρουστά
 

 

Οι «Φίλοι του Μητρικού Θηλασμού» είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός Σύλλογος που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2004. Σκοπός του συλλόγου είναι η Υποστήριξη, η Προστασία και η Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού στην χώρα μας.
Τα μέλη του είναι παιδίατροι, νεογνολόγοι, μαιευτήρες-γυναικολόγοι, μαίες-μαιευτές, νοσηλεύτριες/τες, επισκέπτριες/τες υγείας, βρεφοκόμοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διαιτολόγοι, εκπαιδευτικοί, φίλοι και υποστηρικτές του Μητρικού Θηλασμού.
Η εκπαιδευτική και πολιτιστική συνάντηση «Γέφυρες» είναι πρωτοβουλία επικοινωνίας του Συλλόγου, με σχετικούς φορείς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, για τη δημιουργία κοινωνίας «φιλικής προς τον μητρικό θηλασμό».
Για τη φετινή χρονιά οι «Γέφυρες» θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2013.
Η Λέσβος, με τις όμορφες πεντακάθαρες θάλασσες και τα γραφικά παραδοσιακά χωριά, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τους προοδευτικούς και ανήσυχους ανθρώπους, πατρίδα πολλών επιστημόνων που ζουν και εργάζονται σήμερα στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, επιλέχθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ως πρωτεύουσα της Περιφέρειας.
Επιθυμία του Δ.Σ. ήταν να πλαισιωθεί η εκδήλωση από όλες τις περιφερειακές ενότητες του Βορείου Αιγαίου, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο-Άη-Στράτη, Ικαρία – Φούρνοι.
 
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα:
• Τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο.
• Την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής προστασίας, κ. Αναστασία Αντωνέλλη για την συνεργασία, την προθυμία και την αμέριστη συμπαράσταση της.
• Τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου και τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Προβέντζα
• Τον Σύλλογο «Κ.Α.ΛΕΣ.ΜΑ.» (Καθηγητές Αγγλικής Λέσβου Μαζί) για τη χορηγία της δεξίωσης και την κ. Μαρία Βαλιού για την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθεια.
• Τη Μουσική Ομάδα του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής «Αναγνωστήριο Αγιάσου» για την ανιδιοτελή συμμετοχή στην μουσική εκδήλωση και τον καθηγητή Μουσικολογίας κ.Νίκο Ανδρίκο
 
Η Οργανωτική Επιτροπή
Στέλλα Εγγλέζου
Κατερίνα Δαλιάνη
Γιάννης Δημητρακόπουλος
Σπυρος Κουνιδης
Βίκυ Μπενέτου Χριστίνα Μόσχου
Αγγελική Παπαφίλη
Ευθυμία Πατσουράκου
Κατερίνα Σγάρτσου
Χαρίκλεια Τζαχρήστα
Αναστασία Τσίλια

Μοιράσου το άρθρο!