Υγεία

30/04/2013 - 11:13

Επίσκεψη Ι.Ευδοκιμήδη αλλά ... η επίσκεψη δεν ήταν ευδόκιμη!

Επίσκεψη Ι.Ευδοκιμήδη αλλά ... η επίσκεψη δεν ήταν ευδόκιμη!

Ε

πίσκεψη γνωριμίας στα νοσοκομεία της αρμοδιότητάς του στα νησιά μας, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ι. Ευδοκιμίδης.
Ο Ι. Ευδοκιμίδης, το περασμένο Σαββατοκύριακο συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου Μυτιλήνης, με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων κ.λπ. Δεν αποκλείεται πάντως, η πραγματική αιτία της επίσκεψής του να οφείλεται σε ζητήματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο Βοστάνειο, το οποίο ποικιλοτρόπως έγινε γνωστό στο πανελλήνιο.

Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ σε Λέσβο και Λήμνο
Στην ουσία, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ δεν προχώρησε σε καμία επίσημη δέσμευση ή ανακοίνωση, αναφορικά με τα αιτήματα και τα προβλήματα που του κατατέθηκαν, άκουσε, όμως, προσεκτικά όσα τέθηκαν και δήλωσε ότι θα τα εξετάσει!


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έδειξε για την περίπτωση των Λέσβιων πολιτών που επισκέφθηκαν προσφάτως ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Τουρκίας, γεγονός που όπως ανέφερε σε συζήτηση που είχε με τον Χρ. Θεοδώρου που εκτελεί χρέη προσωρινού διοικητή, του «προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού το νοσοκομείο της Λέσβου, θεωρείται το κορυφαίο νοσοκομείο του Αιγαίου».
Παρόλα αυτά, δεν έδειξε ιδιαίτερη ανησυχία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι σύνηθες φαινόμενο οι ασθενείς της χώρας μας να καταφεύγουν σε διάφορα νοσοκομεία του εξωτερικού! Τόνισε, όμως, ότι δυστυχώς, οι Μυτιληνιοί δεν εκτιμούν το νοσοκομείο της πόλης, ρίχνοντας μεγάλο μέρος της ευθύνης και στα Μέσα Ενημέρωσης, που περιμένουν με αγωνία να γράψουν τη δυσάρεστη είδηση που θα δυσφημίσει το ίδρυμα.
Μάλιστα, ο ίδιος ο Ι. Ευδοκιμίδης, έδωσε ακριβή στοιχεία για τη δραστηριότητα του νοσοκομείου, όπως αυτά καταγράφονται από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια, τα οποία αποδεικνύουν ότι το Βοστάνειο είναι ένα δραστήριο νοσοκομείο:
«Το Βοστάνειο είναι το καλύτερο νοσοκομείο του Αιγαίου σε παροχή υπηρεσιών, ενώ κατατάσσεται στα καλύτερα επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας. Είναι ένα νοσοκομείο όπου εκτελούνται 2.500 επεμβάσεις το χρόνο, 700 γέννες, ενώ οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία αγγίζουν τις 67 χιλιάδες».


ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον Χρ. Θεοδώρου, είναι η απουσία Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο να μπορεί να λάβει αποφάσεις και να προχωρήσει κάποια έκτακτα ζητήματα.
«Θέσαμε το θέμα αυτό στον Ι. Ευδοκιμίδη, ο οποίος αναγνώρισε ότι είναι ένα σοβαρό ζήτημα, που όμοιό του αντιμετωπίζουν πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας. Όπως είπε, ο διορισμός του νέου Διοικητή θα γίνει μετά τις 15 Μαΐου και εν συνεχεία θα γίνει και ο ορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστανείου και τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Στρ. Κλεάνθης ο Ι. Ευδοκιμίδης δεν δεσμεύτηκε για τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνο για το ότι θα εξετάσει προσεκτικά τα αιτήματα.
«Για το μόνο που μας διαβεβαίωσε είναι ότι θα εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση της προσωρινής διαταγής που αφορά τους 15 εργαζόμενους του Κληροδοτήματος, σύμφωνα με την οποία θα συνεχίσουν να εργάζονται, αλλά και να αμείβονται κανονικά. Μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους, εντούτοις δεν πληρώνονται. Θέσαμε το ζήτημα στον Ι. Ευδοκιμίδη και δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστεί κανονικά η απόφαση του Δικαστηρίου».
Ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας της Καλλονής, ενώ χθες μετέβη στο Νοσοκομείο της Λήμνου, για να συνεχίσει τις επισκέψεις του.

 

πηγη: Δημοκράτης

Μοιράσου το άρθρο!