Υγεία

02/08/2012 - 08:20

Έρχεται αγροτικός γιατρός στο Μεσότοπο!

Μεσότοπος Λέσβος αρχείο Lesvosnews

yle="text-align: justify; "> 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΤΟΠΟ!
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ 16-17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Την επόμενη μέρα του Δεκαπενταύγουστου φτάνει στο Μεσότοπο ο νέος Αγροτικός ιατρός που θα αναλάβει την υπηρεσία του αμέσως .

 
Η κένωση της θέσης μετά την παραίτηση του προηγούμενου ιατρού, δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό και αναστάτωση, ειδικά όταν στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας Άντισσας όπου και υπάγεται ο Μεσότοπος υπάρχουν ακόμα ελλείψεις ιατρών που δυσχεραίνουν πολύ τη δυνατότητα πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων.
 
Οι τοπικοί φορείς του χωριού και ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών προέβησαν από κοινού στη σύνταξη επιστολής η οποία περιέγραφε το πρόβλημα και απευθυνόταν σε όλους τους συναρμόδιους φορείς. Αναφορές για την άμεση σχεδόν προκήρυξη της θέσης (κάθε 2 μήνες άλλωστε γίνεται η διαδικασία από το υπουργείο Υγείας) δεν καθησύχασαν τους Μεσοτοπίτες οι οποίοι τελικά, μετά από μια διαβούλευση αρκετών εβδομάδων, προέβησαν στην κατάθεση της επιστολής στις 9 Ιουλίου 2012 και την «έβαλαν» ως κύριο θέμα στην εφημερίδα «Μεσοτοπίτικα Νέα» που εστάλη αυτές τις μέρες σε όλα μέλη του συλλόγου.
 
Η θέση λοιπόν, για την ιστορία, προκηρύχτηκε 2 φορές (στις 18 Μαΐου 2012 και στις 27 Ιουνίου 2012) και τελικά στις 16 Ιουλίου 2012 από τη ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) ανακοινώθηκε ο πίνακας αποτελεσμάτων που προέκυψε από την πρόσκληση ενδιαφέροντος.
 
Μέσα σε ένα σύνολο 6 ονομάτων ιατρών (2 για το κέντρο υγείας Πολυχνίτου,ένας για το κέντρο υγείας Άντισσας και από ένας για τα περιφερειακά ιατρεία Φίλιας, Ακρασίου) υπήρχε και η επιλογή για το ιατρείο Μεσοτόπου.
 
Ο νέος αγροτικός ιατρός ονομάζεται ΠΟΥΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, έχει λάβει το πτυχίο του στις 1/1/2007 και θα αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά της Παναγιάς.
 
Είναι πολύ ευχάριστο που ο Μεσότοπος λόγω της ύπαρξης κτιρίου Αγροτικού Ιατρείου το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου με προσφορές των Μεσοτοπιτών, με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου που από το 1977 είχαν δει την επείγουσα ανάγκη να χτιστεί αγροτικό ιατρείο στο χωριό, στελεχώνεται αδιάλειπτα καθώς παρέχεται χώρος-σπίτι στον ίδιο χώρο για δωρεάν διαμονή στον εκάστοτε ιατρό. Έτσι σε συνδυασμό με τον χαρακτηρισμό του ιατρείου ως ΑΓΟΝΟ (με τα όποια ωφελήματα έχει αυτό) και την χαρακτηριστική φιλοξενία και αναγνώριση του ρόλου του ως επιστήμονα και αρωγό υγείας από τους Μεσοτοπίτες, κάνει πολλούς κάθε φορά να «ανταγωνίζονται» για τη συγκεκριμένη θέση.
 
Τον καλωσορίζουμε και ελπίζουμε να καλυφθούν και ΟΛΕΣ οι άλλες ΚΕΝΕΣ ή ΚΕΝΟΥΜΕΝΕΣ θέσεις στο νησί. Παράλληλα είναι έκδηλη η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας ειδικά στη πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς από την προκήρυξη της 18ης Μαΐου 2012 με 16 κενές και κενούμενες θέσεις καλύφθηκαν μόνο 2 (του Παλαιοχωρίου και του Αερολιμένα Μυτιλήνης), ενώ και στην επόμενη στις 27 Ιουνίου 2012 σε 16 κενά (με την προσθήκη 2 νέων από τις υπόλοιπες 14 της προηγούμενης) θα πληρωθούν μόνο 6 όπως είπαμε και έτσι στη νέα προκήρυξη στις 20 Ιούλιου 2012 περιμένουν γιατρούς 13 αγροτικά ιατρεία του νησιού και ένα σε πλοίο (Παμφίλων).
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολύμηνης και απαράδεκτης κατάστασης είναι το αγροτικό ιατρείο ΑΓΡΑΣ το οποίο έχει μείνει κενό από πολλές προηγούμενες προκηρύξεις…

Μοιράσου το άρθρο!