Υγεία

30/07/2012 - 10:44

Ερώτηση Γ.Ζερδελή για την οριακή κατάσταση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ζερδελής Γιάννης,Βουλευτής Λέσβου

yle="text-align: justify; ">Ερώτηση του βουλευτή ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γ. Ζερδελή, προς τον Υπουργό Υγείας : Σε οριακή κατάσταση το Γ. Ν. Μυτιλήνης

 

Οριακή είναι πλέον η κατάσταση και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται εξ αιτίας της πέραν του ενός έτους καθυστέρησης των οφειλών, κύρια των ταμείων Ι.Κ.Α. και Ο.Γ.Α., προς το νοσοκομείο.
 
Οι οφειλές αυτών των ταμείων, ενταγμένων στον ΕΟΠΥΥ, ανέρχονται περί τα 11 εκατομμύρια ευρώ και η καθυστέρηση καταβολής τους καθιστούν πλέον την λειτουργία του νοσοκομείου οριακή ενώ το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία του είναι ορατό.
 
Οι εφημερίες είναι προβληματικές και επισφαλείς. Οι γιατροί πληρώθηκαν τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2012 κουρεμένες κατά 20% .
 
Οι σχεδιαζόμενες συνενώσεις των δυο παθολογικών και της πνευμονολογικής σε μια κλινική, των δυο χειρουργικών κλινικών σε μια και της Οφθαλμολογικής κλινικής της ΩΡΛ κλινικής και του Ουρολογικού σε μια κλινική θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο και η  κάλυψη στις εφημερίες  θα είναι ανεπαρκής.
 
Επειδή στην ακριτική Λέσβο οι μνημονιακές πολιτικές των περικοπών στο χώρο της υγείας θα εισπραχθούν ως απώλεια ανθρώπινων ζωών.
 
 Επειδή η ακριτική Λέσβος βρίσκεται στην περίοδο της οικονομικής κρίσης με αναγνωρισμένο έλλειμμα στις υπηρεσίες υγείας και με κίνδυνο να μην έχει καν τη στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη.
 
Επειδή με πρόσχημα την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας προωθείται συστηματικά η απαξίωση και η κατεδάφιση του Ε.Σ.Υ. και η πλήρης ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης
 
Ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:
 
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος προκειμένου να καταβληθούν οι οφειλές στο Γ. Ν. Μυτιλήνης;
Ακριβώς σε ποιο ποσό ανέρχονται οι οφειλές των ταμείων προς το Νοσοκομείο;
Ποια μέτρα θα λάβετε προκειμένου να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη συνένωση κλινικών και η κατάρρευση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης;
Ο ερωτών βουλευτής
 
 
 
Ζερδελής Γιάννης
 
Βουλευτής Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!