Υγεία

28/11/2012 - 14:06

Ομιλία για γονείς στη Μυτιλήνη: Μαθαίνω να βάζω όρια στο παιδί μου

Ομιλία για γονείς στη Μυτιλήνη: Μαθαίνω να βάζω όρια στο παιδί μου

Σ

τα πλαίσια της ενημέρωσης γονέων διοργανώνεται  από τη ψυχολόγο κ. Μαρία Βερβέρη μια συνάντηση με βασικό θέμα την οριοθέτηση του παιδιού.  Η κ. Βερβέρη μας ενημερώνει "Θα μιλήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε καλύτερα με το παιδί, πώς να θέσετε κανόνες, τα πρέπει και δεν πρέπει. Θα δούμε το σύστημα Επιβράβευσης & Συνεπειών και πώς να αντιμετωπίζετε τις επίμονες και εκρηκτικές αντιδράσεις του παιδιού άμεσα."
 

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012
Ώρα έναρξης: 17:00
Διάρκεια: 2 ώρες

Τόπος Διεξαγωγής: Καβέτσου 17  Μυτιλήνη

Σημείωση:                 

Λόγω μεγάλης συμμετοχής η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 

  ( ώρα 17:00 Καβέτσου 17 Μυτιλήνη - Δηλώστε συμμετοχή  για το Σάββατο 15/12/2012)  

Θα δοθεί υλικό σε έντυπη μορφή.


Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

τηλ. 22510-48933
κινητό 6945447016

ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση:

mariaververi@hotmail.com«Η πειθαρχία βασίζεται στην υγιή σχέση γονιών και παιδιού. Για να ξέρεις πώς να πειθαρχήσεις το παιδί σου, θα πρέπει πρώτα να το γνωρίζεις και καλά. Οι σοφοί «τηρητές της πειθαρχίας» αφιερώνουν τον χρόνο τους και την ενεργητικότητά τους στο να βρίσκονται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από το παιδί τους και να δημιουργούν τις συνθήκες οι οποίες προάγουν την καλή συμπεριφορά, δίνοντας στο παιδί λίγες ευκαιρίες για να συμπεριφερθεί άσχημα.  


Οι σοφοί «τηρητές της πειθαρχίας»:
μένουν δεμένοι με το παιδί τους
αναπτύσσουν αμοιβαία ευαισθησία μεταξύ γονιού και παιδιού
αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην προαγωγή επιθυμητής συμπεριφοράς, έτσι ώστε να χρειάζεται λιγότερη «διορθωτική» πειθαρχία
γνωρίζουν καλά την αρμόζουσα συμπεριφορά για τη συγκεκριμένη ηλικία του παιδιού
χρησιμοποιούν χιούμορ για να προάγουν τη συνεργασία του παιδιού
μπορούν να «μπαίνουν στη θέση» του παιδιού και να αποτρέπουν ανεπιθύμητη συμπεριφορά.»(Απόσπασμα από το βιβλίο "The Discipline Book", William & Martha Sears)
 
Η Μαρία Βερβέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2007, από το τμήμα Ψυχολογίας. Παράλληλα, με τις σπουδές της δούλεψε εθελοντικά σε ψυχιατρικές δομές, σε κέντρα ειδικής αγωγής αλλά και σε ειδικά σχολεία υπό την εποπτεία ψυχολόγου. Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης εργάστηκε στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο και παρέμεινε και μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής της εκπαίδευσης για 2 περίπου χρόνια.

Μετά το πέρας των βασικών σπουδών συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές.Ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων, στο Πανεπιστήμιου του Leiden, στην Ολλανδία. Εκεί έλαβε ειδική κατάρτιση επάνω σε όλων των ειδών τα θέματα (αναπτυξιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες κ.α.) που αφορούν το παιδί και τον έφηβο.Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άνοιξε το δικό της γραφείο (το 2010) στην Μυτιλήνη. Το γραφείο της κ. Βερβέρη παρέχει όλες τις υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης του παιδιού, του εφήβου, της οικογένειας και του ενήλικα.


Ειδικότερα παρέχει:

  • Διάγνωση Μαθησιακών Δυσκολιών και Προγράμματα παρέμβασης
  • Έλεγχος Σχολικής Ετοιμότητας
  • Εξατομικευμένα προγράμματα για την Διάσπαση Προσοχής και την Υπερκινητικότητα
  • Συμβουλευτική Γονέων, Εφήβων και Παιδιών
  • Αντιμετώπιση φοβιών, εμμονών και διαφόρων άλλων ψυχικών διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας
  • Ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες
  • Ομάδες Γονέων

Μοιράσου το άρθρο!