Υγεία

02/09/2012 - 09:48

Παράνομος Ελεγχος Αναρρωτικών Αδειών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Παράνομος Ελεγχος Αναρρωτικών Αδειών  στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Α

ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 δεν μας έφταναν οι τεράστιες περικοπές στους μισθούς μας, η άδικη μείωση των εξαιρέσιμων (νυχτερινά-αργίες), η σφοδρή μείωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα χαράτσια δίχως τέλος, η έλλειψη προσωπικού, απόγνωση για το μέλλον μας και των παιδιών μας, έχουμε και το βαρύ εργασιακό κλίμα που συνεχώς επιδεινώνετε με τις τακτικές της διοίκησης συνεπικουρούμενη από το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ.

   Για ακόμα μια φορά η διοίκηση έδειξε το αυταρχικό της πρόσωπο με την ανοχή  δυστυχώς του προεδρείου του Συλλόγου μας ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, και καταστρατηγώντας την νομιμότητα στο θέμα των αναρρωτικών αδειών .     
              Από την αρχή ξεκαθαρίζουμε  ότι δεν είμαστε αντίθετοι στον έλεγχο των  αναρρωτικών αδειών, αλλά  με τις νόμιμες διαδικασίες, και  τα αρμόδια όργανα όπως ο νόμος ορίζει. Και όχι στοχευμένα και επιλεκτικά.  Συμφώνα με τον Νόμο  3528/2007 Άρθρο 55  παράγραφος 3 και 4  ο μονός που έχει θεσμικό ρόλο και αρμόδιος να ελέγξει δημόσιο υπάλληλο που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια είναι  ο γιατρός εργασίας και οι αρμόδιες Υγειονομικές επιτροπές, και κανένας άλλος. Οι διευθυντές  η΄ οι προϊστάμενοι απευθύνονται με έγγραφη αίτηση τους για τον σκοπό αυτό.
  Προσπαθώντας συνάδελφοι   να κρύψουν  βασικά προβλήματα  λειτουργίας του Νοσοκομείου όπως :
Ø τις τεράστιες ελλείψεις υλικών πρώτης ανάγκης
Ø   την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας ( υποχρηματοδοτηση του Νοσοκομείου)
Ø τις ελλείψεις  προσωπικού, την  εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξουθενωτικά ωράρια, τη μη καταβολή 2 ρεπό την εβδομάδα, τη μη καταβολή 12ωρης ανάπαυσης μεταξύ 2 βαρδιών, που οδηγούν  εκ των πραμάτων σε κούραση και εξουθένωση (burn out) σωματικά και ψυχικά των εργαζομένων και η φυσική κατάληξη είναι η αναρρωτική άδεια
Ø καθυστέρηση καταβολής των πρόσθετων αμοιβών
 Η Διοίκηση όμως   χρησιμοποιεί  τον εκφοβισμό σαν μέσον ώστε να κρύψει τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού  και να αναγκάσει   τους  εργαζόμενους  να πηγαίνουν στην εργασία τους άρρωστοι για να βγαίνει  ο «προγραμματισμός».                                     
 Αποκορύφωμα των ενεργειών τους  ήταν ο παράτυπος έλεγχος  συναδέλφου με αναρρωτική άδεια κατ  οίκων  από στελέχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας  κατόπιν εντολής του Διοικητή και όλο το παρασκήνιο, καθώς και η κλήση σε απολογία. Πρέπει να τονιστεί ότι  η Ν.Υ.  δεν έχει  καμία μα καμία αρμοδιότητα έλεγχου αναρρωτικών αδειών κατ οίκων, αλώστε άλλα είναι τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες της και όχι να είναι ο παράτυπος εκλεκτικός μηχανισμός της  εκάστοτε  Διοίκησης.
 Αυτό  συνέβη  για πρώτη φορά στα χρονικά του Νοσοκομείου καταστρατηγώντας κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Δεν είδαμε τον ανάλογο ζήλο αντίστοιχων μακροχρόνιων αδειών καθώς και τις  ιατρικές γνωματεύσεις που χρησιμοποιούνται ως σκαλοπάτι για  παράνομες μετακινήσεις - αποσπάσεις - τοποθετήσεις..                                                                                                                   
    Η δημοσιοποίηση και μόνο προβλημάτων υγείας συναδέλφου που κακά τα ψέματα στον μικρό χώρο του νοσοκομείου που εργαζόμαστε καταλάβαμε την ταυτότητα του, την καθιστούν παραβίαση των ατομικών ελευθεριών και των προσωπικών δεδομένων.
Επίσης η παράτυπη και παράνομη εισβολή  μη θεσμοθετημένων ατόμων στην οικία του άλλου και η διατάραξη της οικογενειακής γαληνής συνιστά άνομη πράξη και παραβιάζει εκτός του  δημοσιοϋπαλληλικού  κώδικα  και τον ποινικό κώδικα.
                                                                   ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
 τις θρασύτατες πρακτικές εκφοβισμού των εργαζομένων από την διοίκηση του Νοσοκομείου,  άλλωστε οι εποχές του  μαστίγιου και του χωροφύλακα πέρασαν ανεπιστρεπτί ..
 
ΤΟ Δ.Σ
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ             ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  
ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ                                         
 ΒΟΜΒΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ                                                   
ΣΑΛΤΑΜΑΡΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ   
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                                                                                                          
ΜΑΛΛΙΑΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 
 
 

 

 
To θέμα είχε αναδείξει το Lesvosnews μετά από καταγγελία του κ. Σαμαρά στις 08/08/2012:
 
 

Μοιράσου το άρθρο!