Υγεία

25/09/2012 - 00:30

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Μυτιλήνης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Μυτιλήνης

>Όλοι την πέμπτη 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 11 το πρωί στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), στην επάνω σκάλα

    Οι παρακάτω οργανώσεις που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, σε κοινή σύσκεψη συζητήσαμε διεξοδικά τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στο τομέα της υγείας.
 Διαπιστώσαμε την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με την εφαρμογή των μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και την ανεξέλεγκτη τροπή που θα πάρει με τις σαρωτικές περικοπές χρηματοδότησης παντού και στην υγεία και πρόνοια, που ετοιμάζει με το νέο πακέτο μέτρων, η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
 Η βαρβαρότητα κυριολεκτικά μας πνίγει για να στηριχτούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων των μονοπωλίων.
-Κόβουν φάρμακα, εργαστηριακές  εξετάσεις από χρόνια πάσχοντες καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, τους  πάσχοντες από την νόσο ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ και αιμορροφιλικούς, τους πάσχοντες από θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο,  διαβητικούς, και λοιπές κατηγορίες συνάνθρωπων μας με ειδικές ανάγκες.
-Οι ελλείψεις φαρμάκων και υλικών, αποτελούν μαρτύριο, για μια σειρά πάσχοντες που η ίδια τους η ζωή εξαρτάται από αυτά.
-Οι ουρές ιδιαίτερα σε πολλές ειδικότητες στον ΕΟΠΥΥ, ακόμα και για να γράψει κάποιος φάρμακα, το καθιστούν απαγορευτικό.
-Οι ελλείψεις απαραίτητων ειδικοτήτων γιατρών στον ΕΟΠΥΥ.
-Η υπολειτουργία των μικροβιολογικών εργαστηρίων ΙΚΑ και Νοσοκομείου και το κλείσιμο περιοδικά, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λαϊκή οικογένεια.
-Η πληρωμή των 5€ για μια ιατρική εξέταση το πρωί και μέχρι 90 € για τα απογευματινά ιατρεία, η πληρωμή των εργαστηριακών και ακτινολογικών εξετάσεων στα ταμεία του νοσοκομείου, η πληρωμή χαρατσιού 15% για εξετάσεις στα ιδιωτικά εργαστήρια και ολόκληρου του ποσού για μια σειρά εξετάσεις που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.
-Το νέο χαράτσι για τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ και όπως φαίνεται και του νοσοκομείου, στο όνομα της καλής λειτουργίας των ραντεβού και σε συνδυασμό με το κλείσιμο της θυρίδας στο ΕΟΠΥΥ και στο νοσοκομείο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ασθενείς.
-Η απαράδεκτη καθυστέρηση πληρωμής των πενιχρών επιδομάτων, και η εξαγγελία της περικοπής με την εισαγωγή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, δυσκολεύει την ζωή των ΑμεΕΑ.
 Όλοι γνωρίζουμε ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για σπατάλη, για νοικοκύρεμα, για ορθολογιστική διαχείριση, και με το πρόσχημα πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ, δεν οδηγούν σε τίποτε άλλο, από την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον τομέα.
 
 
 
 
 
Κανένας φόβος! κανένας πανικός!
 
Η δύναμη τους είναι η δική μας υποταγή!
 
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΓΙΑ:
 
·         Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
·         Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑμΕΑ, στους χρόνιους πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.
·         Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων.
·         Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.
·         Όχι στα σφαγεία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και της απογραφής.
·         Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα. Κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες υγείας (Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία), για αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζόμενους (εφημερίες, υπερωρίες κλπ.) προς τους ασφαλισμένους, για φάρμακα, ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και υγειονομικά υλικά και προς τους συμβεβλημένους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες υγείας.
·         Όχι στην συγχώνευση ή κατάργηση του Κέντρου Υγείας, εργαστηρίων του ΙΚΑ.
·         Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιων κρεβατιών, κλινικών, ειδικών μονάδων και άλλων υποδομών και υπηρεσιών του νοσοκομειου.
·         Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντίατρων, φαρμακοποιών και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες υγείας νοσοκομειο και τον ΕΟΠΥΥ
 
Όλοι την πέμπτη 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 11 το πρωί στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), στην επάνω σκάλα
 
 
-ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ
  & ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ Ν.ΛΕΣΒΟΥ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Μοιράσου το άρθρο!