Υγεία

04/11/2012 - 21:08

Τριήμερες κινητοποιήσεις Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου

Τριήμερες κινητοποιήσεις Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
 
Η κυβέρνηση των πολιτικών δυνάμεων που κατέστησαν την Ελλάδα πειραματόζωο  της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, συμπεριφέρεται ως δοσίλογη. Δείχνει  αποφασισμένη να νομοθετήσει όλο το ανελέητο πακέτο μέτρων της 3ης Μνημονιακής Σύμβασης που απαιτούν οι τοκογλύφοι δανειστές και η τρόικα.  Οι καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, η μετατροπή της σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο και η εξαθλίωση του λαού, δεν την πτοούν. Αδιαφορεί και για την επακόλουθη διάλυση των δημόσιων δομών στην υγεία, την ανθρωπιστική κρίση.
 
Στα μέτρα που αποδέχθηκε ασμένως ο κ. Λυκουρέντζος μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, περιλαμβάνονται: (1) Η περικοπή κατά 1,5 δις. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη,(2) ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, (3) οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών, (4) η μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, (5) η αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες υγείας.
 
Για να στηρίξουν τον καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ, ενσωματώνουν βίαια τα Ταμεία υγειονομικών, δημοσιογράφων, μηχανικών κ.ά. με καταλήστευση των αποθεματικών και της περιουσίας τους από την Τράπεζα της Ελλάδας. Την ίδια ώρα που η διοίκηση του “Βοστανείου” ετοιμάζεται να περικόψει για μια ακόμα φορά τις δεδουλευμένες εφημερίες Ιουλίου και Αυγούστου, ο Υπουργός Υγείας χρησιμοποιεί την  περιβόητη γνωμάτευση του Ν.Σ.Κ. για να σταματήσει τις δίκαιες επισχέσεις εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ. Πλανάται. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα χρησιμοποιήσουν όλες τις μορφές πάλης για ν ́ ανατρέψουν την άθλια πολιτική τους.
 
Το ρολόι της ζωής μας, η κοινωνία ολόκληρη, γυρνάει 100 χρόνια πίσω! Η επίθεση που δεχόμαστε είναι πρωτοφανής σε σφοδρότητα και αγριότητα. Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, οι ξένοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους έχουν παρατάξει τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται για τη σύγκρουση. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, ο λαός, να κάνουμε το ίδιο για τη συνολική αναχαίτιση της επίθεσης σήμερα. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν και η διαμαρτυρία δεν αρκεί. Για να μη ζήσουμε μια τέτοια ζωή, για να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα, αξίζει να αγωνιστούμε!
 
Τα ψέματα τέλειωσαν. Τα βήματα σημειωτόν, οι σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια εδώ και μια εκεί, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι, ανίκανες να βάλουν φραγμό και να την ανατρέψουν. Είναι ανάγκη να σαλπίσουμε συνολικό και πολιτικό αγώνα με όλα τα μέσα, με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και διάρκεια, αγώνα ανατροπής! 
 
Οι εργαζόμενοι στην υγεία μαζί με όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με πολύμορφο απεργιακό αγώνα διαρκείας, που δε θα σταματήσει την Τετάρτη αλλά θα συνεχιστεί και μετά από αυτήν, μέχρι να πάρουν τα μέτρα πίσω, με μαχητικές συγκεντρώσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα μπορούν και πρέπει να γίνουν φραγμός στη γενική και τελική πλέον λεηλασία που μας ετοιμάζουν. Τώρα είναι η ώρα να γίνουν πράξη οι αγωνιστικές διακηρύξεις και να κλιμακώσουμε με πράξεις και όχι με λόγια.
 
Για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, που να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους.
Για να μην περάσουν τα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, για να ανατραπεί η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για να φύγει η ΤΡΟΙΚΑ.
Για να σπάσει η τρομοκρατία και η βία κυβέρνησης, κράτους, εργοδοσίας, απέναντι στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
Μπορούμε να νικήσουμε! Πρέπει να τους σταματήσουμε!
 
Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ Δευτέρα 5, Τρίτη 6, Τετάρτη 7 Νοέμβρη. 
Συνέλευση Δευτέρα 5 Νοέμβρη 12:30 μμ και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση. 
 
Συμμετέχουμε στον απεργιακό σχεδιασμό των πρωτοβάθμιων σωματείων:
 
Απεργιακή Συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 6 Νοέμβρη, 11.00 πμ, Κεντρικά Λύκεια.
Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 5.00 μ.μ., συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς.
 
Απεργιακή Συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, 11.00 π.μ., Κεντρικά Λύκεια.
Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 5.00 μ.μ., συγκέντρωση μπροστά στο Παλιό Δημαρχείο.
 
Μυτιλήνη, 3 Νοέμβρη 2012
 
ΕΝΩΣΗ   ΙΑΤΡΩΝ   Ε.Σ.Υ.   ΛΕΣΒΟ

Μοιράσου το άρθρο!