Υγεία

25/01/2016 - 19:38

14 μήνες περιμένουν τις δεδουλευμένες αργίες και τα νυκτερινά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Προς τον Υπουργό Υγείας 

Κύριε Υπουργέ

     Στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που κάνουν κυκλικό ωράριο  οφείλονται ακόμα τα εξαιρέσιμα, οι αργίες  και τα νυκτερινά του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου  του 2014.

     Για την εκκρεμότητα αυτή  έχουμε ενημερώσει  έγραφα  πολλές φορές στο παρελθόν το υπουργείο, αλλά  και προσωπικά την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο, όπως και τις συνεργάτισσες σας  Βαμβουρέλλη & Σουλτάτου όταν επισκέφτηκαν το Νησί μας μαζί με τον Επίτροπο Υγείας της ΕΕ.

     Πολλές φορές  μέχρι σήμερα έχετε εκθειάσει  την προσφορά των υγειονομικών που κρατάνε όρθια τα νοσοκομεία. Νομίζουμε όμως πως η άποψη και στάση του Υπουργείου δεν μπορεί να κρίνεται   πια από τα λόγια αλλά από τα έργα και τα αποτελέσματα αυτών.

     Αναγνωρίζουμε τις βελτιώσεις  που έγιναν στη καταβολή των υπερωριών για το  2015, όμως  θεωρούμε πρόκληση 14 μήνες μετά να μην έχουν καταβληθεί  οι δεδουλευμένες  αργίες & νυκτερινά. Οι συνάδελφοι μας πια αρχίζουν να ανησυχούν και  να μιλάνε για <<χαμένες ώρες>>

Κύριε Υπουργέ

     Ξέρουμε πως ανάλογα προβλήματα   έχουν και άλλα νοσοκομεία της  χώρας, για αυτό σας ζητάμε  να κάνετε  όλες  τις απαραίτητες  ενέργειες ώστε το  αμέσως επόμενο διάστημα  να εξασφαλίσετε  την  έκτακτη  επιχορήγηση  που  θα καλύψει αυτές τις υποχρεώσεις.

    Δείχνοντας  την μέγιστη ανοχή μας  θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του Μαρτίου να ανταποκριθείτε στο αίτημα μας,   αν αυτό δεν συμβεί , τότε η εξέλιξη αυτή  θα εκληφθεί από το σύνολο των εργαζομένων εκτός των άλλων ως προσβολή και αδιαφορία και τότε θα μας  βρείτε δυναμικά απέναντι σας και με κάθε διαθέσιμο τρόπο.

 

                                                      Για Το ΔΣ

 

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

     ΚΟΥΤΣΟΒΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                 ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!