Υγεία

17/04/2024 - 15:30

150 λιγότεροι θάνατοι από την λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου - Ομιλία Αν. Μίλκα στην Καλλονη

Με ιδιαίτερες αναφορές στα σχετικά στατιστικά στοιχεία της Δυτικής Λέσβου, ήταν η ομιλία του Αναστάσιου Μίλκα, Αντιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού και επεμβατικού καρδιολόγου που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου την Τρίτη 16 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

 

Ο κ. Μίλκας γνωστός για την σημαντική του προσφορά μαζί με την ομάδα του, δυο χρόνια τώρα στο Αιμοδυναμικό Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης μίλησε με θέμα «η επιδημία των καρδιαγγειακών νοσημάτων στο νησί της Λέσβου.

Πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου». Όπως ο κ. Μίλκας ανέφερε στη Λέσβο, καταγράφονται το 2022 και το 2023, 150 λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, γεγονός που οφείλεται και στη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ποσοστό περίπου 70% αυτού του αριθμού προέρχεται από το Δήμο Μυτιλήνης, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων της Δυτικής Λέσβου για τα καρδιολογικά προβλήματα και τη αντιμετώπιση τους.

Τον κ. Μίλκα στην εμπεριστατωμένη και πολύ χρήσιμη ομιλία του προλόγισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Ζαχαρώ Ιωακείμ.

Μοιράσου το άρθρο!

geotee