Υγεία

15/10/2018 - 05:54

16η Οκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα Επανεκκίνησης Καρδίας - Δράση στην Πλατεία Σαπφούς

yle="text-align: justify;">Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, με αφορμή την 16η Οκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα Επανεκκίνησης Καρδίας, σε συνεργασία με το E.C.O.S.E.P Aegean, το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο και το Ε.Κ.Α.Β – Παράρτημα Λέσβου διοργανώνει και προσκαλεί όλους τους πολίτες:

Σε ενημερωτική- εκπαιδευτική εκδήλωση, με θέμα την εκμάθηση των πρακτικών- ενεργειών επανεκκίνησής καρδιάς , την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στην Πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης από τις 10:00 π.μ. ως τις 08:00 μ.μ. .



Στον χώρο της πλατείας Σαπφούς θα βρίσκονται εκπαιδευτές με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους πολίτες που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, στην εφαρμογή τριών απλών βημάτων επανεκκίνησης καρδιάς, που μπορούν να σώσουν ζωές.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) στην προσπάθεια του να ενημερώσει όλους τους πολίτες του κόσμου έχει καθορίσει τρία απλά βήματα με τα οποία μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να σώσει μια ζωή με τα χέρια του.

Τα τρία (3) βήματα είναι τα κάτωθι:

1. Έλεγξε : έλεγξε αν το θύμα ανταποκρίνεται, εκτείνεται το κεφάλι προς τα πίσω , ανυψώστε το πηγούνι και ελέγξτε για αναπνοή. Αν η αναπνοή δεν είναι φυσιολογική η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση είναι απαραίτητη.
2. Καλέστε : Κάλεσε το 112 /166 και ακολουθήστε της οδηγίες του, αν κάποιος έρθει για βοήθεια ζητήστε του να καλέσει το 112 /166 και να φέρει τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, οι καρδιακές συμπιέσεις είναι το πιο σημαντικό για την επιβίωση μην καθυστερήσετε οι διακόψετε της καρδιακές συμπιέσεις.
3. Συμπιέστε ; Βάλτε τα δύο χέρια στο κέντρο του Θώρακα, συμπιέστε το θώρακα 5-6 εκατοστά και 100-120 φορές ανά λεπτό στον ρυθμό του Staying Alive Αν είστε εκπαιδευμένος δώστε δυο εμφυσήσεις διάσωσης για κάθε 30 συμπιέσεις ειδάλλως δώστε μόνο συμπιέσεις στον θώρακα, πιέστε δυνατά και γρήγορα μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να προκαλέσετε κακό, εφόσον φτάσει ο ΑΕΑ ενεργοποιήστε τον και ακολουθήστε της οδηγίες, καθώς φτάνει η εξειδικευμένη βοήθεια συνεχίστε μέχρι να σας πουν να σταματήσετε.

Όλοι μπορούμε να μάθουμε πως να σώσουμε μια ζωή! Έλα και Εσύ μαζί μας, άφησε τον καναπέ σου για λίγο, υπάρχει ανάγκη να μάθεις, είναι ζήτημα Ζωής και Θανάτου! Επέλε-ξε την Ζωή! Σε περιμένουμε.

Αναστασία Αντωνέλλη
Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.

Μοιράσου το άρθρο!