Υγεία

17/05/2020 - 17:50

19 Μαΐου 2020 - Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ

Κάθε χρόνο η 19η Μαΐου είναι αφιερωμένη σε 10 εκατομμύρια ασθενών παγκοσμίως  -μεταξύ αυτών περίπου 20.000  Έλληνες κι Ελληνίδες- οι οποίοι  ζουν με τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα, αυτοάνοσα νοσήματα γνωστά κι ως Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ).

 

  Έτσι και φέτος για την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ την Τρίτη 19 Μαΐου 2020, οργανώσεις ασθενών απ’ όλο τον κόσμο, ενώνουμε τις προσπάθειές μας, με κύριο στόχο την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΙΦΝΕ φωταγωγώντας με μωβ χρώμα διάσημα ορόσημα, μνημεία, κτήρια τη νύχτα της 19ης Μαΐου.

 To  Σωματείο (ΑΓΚΥΡΑ (Σωματείο Φίλων και Ατόμων με ΙΦΝΕ & Παθήσεις Πεπτικού Συστήματος) καλεί όλους όσους επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους, στους 20.000 Έλληνες κι Ελληνίδες, που πάσχουν από τη νόσο του Crohn ή την Eλκώδη κολίτιδα, να γινουν εθελοντές και υποστηρικτές στην διεκδίκηση για την καλύτερη ποιότητα της ζωής των ασθενών και των οικογένειών τους και ζητώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία το δικαίωμα στην ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είναι απαραίτητη για την καλύτερη διαβίωση τους.

 

Αυτή τη χρονιά  που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν δημόσιες εκδηλώσεις, το σωματείο μας έχει σχεδιάσει μια καμπάνια ενημέρωσης των ασθενών και φίλων ξεκινώντας την Τρίτη 19 Μαΐου που στη σελίδα στο facebook  του σωματείου ΑΓΚΥΡΑ θα δημοσιευτεί η μελέτη της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Wolverhampton της Μ.Βρετανίας κ.Παρασκευής  Γογγολίδου με θέμα: Ελκώδης κολίτιδα, η κατανόηση της κυτταρικής παθολογίας της θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες για νέες θεραπείες.

 

Παράλληλα την ίδια ημέρα στο κανάλι μας στο you tube  θα ανεβεί η συνέντευξη της κ.Γογγολίδου στον ειδικό γαστρεντερολόγο κ.Μανθό Γεώργιο με θέμα: Ασθενείς με νόσο Crohn  &Ελκώδη κολίτιδα σε περιβάλλον Κορωνοΐού.

Τις επόμενες  ημέρες στο κανάλι μας στο you tube  θα ανεβεί η παιδική παράσταση ” Άριελ η μικρή γοργόνα “ απο την Θεατρική ομάδα Ζουζούνια της Μαρίας Μαραγκουδάκη η οποία θα είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας ασθενείς με ΙΦΝΕ καθώς και μία συνέντευξη με νοσηλέυτρια του ΕΣΥ με θέμα : Νοσηλευτικές  διεργασίες στις ΙΦΝΕ.

 

Το σωματείο  ΑΓΚΥΡΑ καλεί ασθενείς και φίλους να παρακολουθήσουν την καμπάνια ενημέρωσης και όλο τον κόσμο να σταθεί δίπλα στα άτομα με ΙΦΝΕ στη μάχη που δίνουν καθημερινά!

Μοιράσου το άρθρο!