Υγεία

08/09/2020 - 17:40

35 τα κρούσματα κορονοϊού στη Μόρια

up date Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Μετανάστευσης

Αυξάνεται η ανησυχία για την υγειονομική κατάσταση στη Μόρια, όπου ζουν 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Νεώτερες πληροφορίες που φθάνουν   αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 35 κρούσματα κορoνοϊού.


Συνολικά έχουν ελεγχθεί 2.000 ατομα για SARS-CoV-2.  Περίπου 100 περίπου από το προσωπικό που εργάζεται στο Κεντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και 1900 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εξ αυτών βρέθηκαν 35 θετικοί ( και οι 35 είναι ωφελούμενοι) οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο απομόνωσης.

 

up date επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για τα 35 κρούσματα:

Στη σημερινή ενημέρωση αναφερθείς στην προσφυγική δομή στη Μόρια, ο κ. Μαγιορκίνης ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν 35 κρούσματα. Συμπλήρωσε ότι κανένα μέλος του προσωπικού δεν βρέθηκε θετικός στον νέο ιό.

Ο καθηγητής στάθηκε στην «ύψιστη» όπως είπε αξία του σεβασμού στην πολύ-πολιτισμικότητα και στην ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση για τα μέτρα υγιεινής.

Πρόσθεσε ότι τα θετικά κρούσματα έχουν απομονωθεί.

 

up date 2 Ανακοίνωση από το Υπουργείο Μετανάστευσης  και Ασύλου:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διενέργειας ελέγχων για COVID-19/κορωνοϊό που έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, στη νέα ιατρική μονάδα του ΚΥΤ Μόριας. Ελήφθησαν συνολικά 2.000 φαρυγγικά επιχρίσματα, εκ των οποίων 100 από το εργαζόμενο προσωπικό και 1900 από διαμένοντες στο ΚΥΤ.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, ανιχνεύθηκαν συνολικά 35 θετικοί σε κορωνοϊό επωφελούμενοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο απομόνωσης, σύμφωνα με το σχέδιο “ΑΓΝΟΔΙΚΗ”. Εξ αυτών ένα μόνο θετικό κρούσμα έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα 34 είναι ασυμπτωματικά.

Επισημαίνεται ότι το ΚΥΤ Μόριας παραμένει, από τις 02/09/2020 έως και τις 15/09/2020, σε υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα). Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο περιμετρικά του ΚΥΤ, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρα

Μοιράσου το άρθρο!