Υγεία

17/02/2014 - 16:18

Αγρότες και πλήθος ασφαλισμένων απέτρεψαν το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης

trong>Άπραγη αποχώρησε πριν από λίγο τριμελής επιτροπή από το ΙΚΑ που προσπάθησε να παραλάβει το πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Μυτιλήνη. Πλήθος κόσμου που βρίσκεται από το πρωί συγκεντρωμένος αλλά και οι αγρότες εμπόδισαν την διαδικασία παράδοσης.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσαν σήμερα την πράξη παράδοσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους ιδιώτες πριν δημοσιευθεί μάλιστα στο ΦΕΚ η απόφαση για το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Από το πρωί πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το υποκατάστημα του οργανισμού στην Επάνω Σκάλα για να αποτρέψει την παράδοση του πολυιατρείου. Ασφαλισμένοι, το εργατικό κέντρο αλλά και εκπρόσωπ ι πολλών φορέων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και πολυπληθείς αντιπροσωπείες από το ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκονται από το πρωί έξω από τον ΕΟΠΠΥ. Πολλοί ήταν μάλιστα και οι ασφαλισμένοι που δεν είχαν ενημερωθεί και προσέρχονταν στα ιατρεία για το ραντεβού ή τις εξετάσεις τους. Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΥ που δεν έχουν καμία ενημέρωση ή ειδοποίηση για απόλυση ή διαθεσιμότητα από το πρωί ήταν στις θέσεις τους προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους . Το υποκατάστημα της Μυτιλήνης ακόμα και την περίοδο της απεργίας των γιατρών εξυπηρετούσε 800 ασφαλισμένους καθημερινά που από σήμερα θα πρέπει να απευθύνονται στο Βοστάνειο νοσοκομείο που ήδη έχει φτάσει στα όριά του από τον μεγάλο όγκο ασθενών που έχει δεχθεί από την αρχή της κρίσης. Χιλιάδες είναι τα ρεπό που οφείλονται σε γιατρούς νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης ενώ και η αναμονή σ τα ραντεβού ανάλογα με την ειδικότητα είναι πλέον πολύμηνη. Οι 40 υγειονομικοί και λοιποί εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ στη Μυτιλήνη είναι πλέον σε διαθεσιμότητα χωρίς να πιστεύουν ότι θα έχουν θέση στο διάδοχο σχήμα ενώ οι 30 γιατροί είναι έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση κατά του Υπουργείου Υγείας και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ότι « δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει κανένα σύστημα αν δεν έχει την συμπαράσταση του προσωπικού και αυτή τη στιγμή ο κύριος Γεωργιάδης έχει το σύνολο του υγειονομικού χώρου απέναντί του, ενώ από τους 30 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ της Μυτιλήνης μόνο 1 ή 2 είναι πρόθυμοι να περάσουν στο διάδοχο σχήμα».

Οι αγρότες του νησιού μετά από πρόσκληση της ΠΑΣΥ συγκεντρώθηκαν στο ύψος της Λάρσου και αποφάσισαν ότι ο αγώνας σε όλα τα μέτωπα πρέπει να είναι κοινός γι’ αυτό και με τα οχήματά τους σε πορεία κατευθύνθηκαν στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ για να ενισχύσουν τη ν προσπάθεια που γίνεται από το πρωί να εμποδιστεί η παράδοση του πολυιατρείου. Μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε τόσο αντιπροσωπεία των αγροτών όσο και του υπόλοιπου κόσμου να μείνουν στο πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ για να εμποδίσουν την παράδοση αν επιχειρηθεί εκ νέου.

 

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!