Υγεία

27/03/2018 - 06:29

Αιφνίδια αλλαγή διευθυντή στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης… Τέλος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης!

Μ

ε… πλάγιους τρόπους επιχειρεί πλέον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου να υποβαθμίσει λειτουργικά το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης!

Χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση, οι γιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι του Κέντρου διάβασαν σήμερα στη «Διαύγεια» ότι απομακρύνεται από τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης η «ψυχή» του Κέντρου, ο πνευμονολόγος Μιχάλης Χατζηγιάννης, καθώς ο ίδιος, όπως φαίνεται, «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις»…


Τη θέση του Μιχάλη Χατζηγιάννη αναλαμβάνει πλέον μία γιατρός – κυτταρολόγος, με το προσωπικό του Κέντρου να διατηρεί βάσιμες αμφιβολίες για τις προθέσεις της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, η οποία έχει διατυπώσει σε προηγούμενο χρόνο την άποψη ότι το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί σε καθημερινή εικοσιτετράωρη βάση.

Επίσης, δεδομένου ότι η πλειονότητα των γιατρών, οι οποίοι υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης προέρχεται από τα περιφερειακά ιατρεία του νησιού, η σφοδρή ανησυχία του προσωπικού του Κέντρου είναι ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί θα εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις νέες εξελίξεις με την οριστική αποχώρησή τους από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης αποτελεί την πρώτη δομή του δημοσίου συστήματος Υγείας του νησιού, στην οποία προσέρχονταν και προσέρχονται πλείστοι όσοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι φθάνουν δια θαλάσσης στη Μυτιλήνη, με το ίδιο το Κέντρο, το προσωπικό του και, ασφαλώς, τον τέως πλέον διευθυντή του να δίνουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους για την διεκπεραίωση του συνόλου των περιστατικών.

 

Ο κος Μιχάλης Χατζηγιάννης αναφέρει:

 

Μια νέα εποχή ξεκινάει για το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης (και όχι μόνο). Ηταν τόσο απλό...
Επιτέλους, από σήμερα ο ενοχλητικός διευθυντής του είναι παρελθόν. Δεν ευχαριστιόταν με τίποτα ο τύπος! Τέρμα (λέμε τώρα…) οι γκρίνιες, τέρμα οι επερωτήσεις στη βουλή, τέρμα οι αναιδείς αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ. Ακούς εκεί να μας αντιμιλά!
Του στείλαμε μεταχειρισμένο μαστογράφο και άκουσον άκουσον. Μας την είπε γιατί δύο χρόνια τώρα περίπου δεν λειτουργεί και ετοιμάζεται για πέταμα. Μας παρακάλεσε για μηχανήματα μόλις αναλάβαμε και ο αγνώμων γκρινιάζει που τα στείλαμε στη Ρόδο και σε αυτόν δώσαμε τη λίστα που κάνει να πάρει κάποτε.
Ποιος είσαι εσύ ρε φίλε που αντιμιλάς στη διοικήτριά σου όταν αυτή ένα τέταρτο πριν σας επισκεφθεί, δηλώνει ότι εξετάζεται η ακύρωση των όσων έφτυσες εσύ και οι συνεργάτες σου αίμα για να γίνει η μονάδα σου πρωτοπόρα πανελλαδικά; Τι το θες ρε το ιατρικό προσωπικό όταν εμείς βάλαμε πλώρη να ανοίξουμε νέα Κέντρα Υγείας και πολυδύναμα ιατρεία στα δικά μας τα χωριά; Ενώ θέλουμε να κάνουμε 5 ΤΟΜΥ 5-10 λεπτά απόσταση από εσάς και να κόψουμε κορδέλες, εσύ γιατί ορίεσαι να σου ενισχύσουμε το ΚΥ; Και δεν μας λες ρε φίλε, του μπαμπά σου ήτανε και κόπτεσαι τόσο;
Τώρα, όλα τα προβλήματα θα βρουν τη λύση τους, θα εξακολουθείς όμως να παίρνεις ακριβώς τον ίδιο μισθό που έπαιρνες μέχρι τώρα, αφού δεν σου δίναμε δεκάρα τσακιστή παραπάνω για τα συντονιστικά σου καθήκοντα, βλέποντας συννεφάκια στον ύπνο σου, αντί να σου τον χαλούν αραχνιασμένοι μαστογράφοι και παντοδύναμες καλαμοκαβαλημένες νοσοκόμες. Ηρέμησε. Λίγο έμεινε...

Μοιράσου το άρθρο!