Υγεία

09/11/2021 - 13:48

Ανησυχία για τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία της Λέσβου

59 νέες μολύνσεις

Νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στα σχολεία της Λέσβου με τη δήλωση των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών τεστ στην πλατφόρμα Edupass.gov.gr.

Στα Γυμνάσια και Λύκεια της Λέσβου καταγράφονται 13 νέες μολύνσεις σε μαθητές, ενώ νόσησαν άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί, δύο στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου και ένας στο Πρότυπο Λύκειο. Ένα κρούσμα υπάρχει και στο 1ο ΕΠΑΛ Λήμνου.

Περισσότερα είναι τα κρούσματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, διάσπαρτα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία στον νομό Λέσβου -από το Σάββατο μέχρι σήμερα δηλώθηκαν 38 κρούσματα, από τα οποία τα 8 στη Λήμνο σε μαθητές και 4 σε εκπαιδευτικούς, με μεγαλύτερη έξαρση στο δημοτικό σχολείο Πλωμαρίου όπου καταγράφονται 7 νέες μολύνσεις και άλλες 8 στο δημοτικό Παμφίλων.

Δε θα κλείσει κάποιο τμήμα, καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου πρέπει να νοσεί το 50+1% των παιδιών στο τμήμα, ωστόσο γονείς δε στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία όταν διαπιστώνεται ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων.

Προβληματισμένη για την αύξηση των κρουσμάτων δηλώνει στην ΕΡΤ Αιγαίου η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Καίτη Στρατάκη, και ζητά από όλους την τήρηση όλων των μέτρων και τη δέουσα προσοχή.

 

Μυρσίνη Τζινέλλη/ ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!