Υγεία

12/11/2021 - 13:47

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού ανεμβολίαστων και από τα σούπερ μάρκετ

Στο ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του OPEN, εξηγώντας παράλληλα τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του μέτρου.

 

Όπως είπε ο υπουργός σε σχετική ερώτηση, "ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου".

"Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά", σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ υπογράμμισε και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, αν χρειαστεί

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως "αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα".

Σε ό,τι άφορα τη συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός ανέφερε πως "αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις". "Ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;" διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Μοιράσου το άρθρο!