Υγεία

16/03/2023 - 17:40

Απίστευτες εικόνες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του διοικητού του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νικόλαου, προγραμματισμένη άσκηση μερικής εκκένωσης του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, λόγο σεισμικής δόνησης ενώ σχεδόν ταυτόχρονα προκλήθηκε πυρκαγιά πάντα σύμφωνα με το σενάριο σχεδιασμού της άσκησης!

Οι σκοποί της άσκησης ήταν :

-Η εκπαίδευση και η καλή μεταξύ τους συνεργασία του προσωπικού του Νοσοκομείου(Ιατρικό , νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό).

Να εκτιμήσει τις δυνατότητες του νοσοκομείου προκειμένου να λειτουργεί

και να συνεχίσει να εκπληρώνει την βασική αποστολή του, της παροχής υπηρεσιών υγείας σε έκτακτες καταστάσεις.

-Να εφαρμόσει στην πράξη τις ενέργειες αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών.

-Να ελέγξει τη δυνατότητα ειδοποίησης του προσωπικού μέσα και έξω από το νοσοκομείο με σκοπό τη μείωση του χρόνου απόκρισης του προσωπικού και την εποικοδομητική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

-Την προσομοίωση σεναρίων διαδικασιών και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών σε συνθήκες εκκένωσης του νοσοκομείου με σκοπό την βελτίωση ανταπόκρισης του προσωπικού στην αντιμετώπιση τους.

-Της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του νοσοκομείου σε έκτακτες ανάγκες.

-Την αποφυγή επικαλύψεων δράσεων και αυτόνομων ενεργειών και την συνεργασία με άλλους φορείς εκτός νοσοκομείου.

- Να αξιολογήσει τη δράση των υφιστάμενων ενδονοσοκομειακών ομάδων και την εκπαίδευση τους με τον καθορισμό επακριβώς των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων.( όπως αυτές ορίζονται στα σχέδια εκτάκτων αναγκών).

 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Καμπουρής αναφέρει:

Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην διοίκηση της 98 ΑΔΤΕ για την συνδρομητής σε σκηνικό και αλλο υλικό , την διοίκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την συμμετοχή τους στο σενάριο της άσκησης , στην ΕΛΑΣ για την διευκόλυνση της τροχιάς κίνησης πλησίον του νοσοκομείου.

Τέλος ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στην άσκηση από το προσωπικό του νοσοκομείου μας , το οποίον απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι , διακατέχεται από υψηλό επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης καθώς είναι ικανό να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει με επιτυχία έκτακτες καταστάσεις αν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες για την συμμετοχή τους και την άριστη προετοιμασία και διοργάνωση της!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

 

Μοιράσου το άρθρο!