Υγεία

01/03/2018 - 06:07

Απίστευτη προκλητική απάντηση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Όποιος κατέχει ένα δημόσιο αξίωμα – «καρέκλα» σε απλά ελληνικά -  οφείλει να υπηρετεί τους πολίτες.  Και όταν αυτή η «καρέκλα» αφορά το χώρο της δημόσιας υγείας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το ότι έχεις διοριστεί με κομματικά κριτήρια δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποστηρίξεις με κάθε μέσο την Κυβέρνηση. Και πάνω απ’ όλα οφείλεις να σέβεσαι τους πολίτες, οφείλεις να ακούς τους πολίτες και να δίνεις λύσεις χωρίς να προκαλείς.
Για ποιούς  τα γράφουμε όλα αυτά; Μα για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνη.


Πριν μερικές ημέρες  υπήρξε δημόσια καταγγελία  από ασφαλισμένο για το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης  όπου με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2018 του έκλεισαν ραντεβού  για της 28 Ιουνίου 2018. Ο  ασφαλισμένος είναι με σοβαρές παθήσεις, βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, βαρύ χειρουργείο στον εγκέφαλο, καρδιολογικά προβλήματα και ζαχαροδιαβήτη που χρίζει καθημερινά ινσουλίνη τρείς φορές την ημέρα.


Ποια ήταν η απάντηση της  Διοίκησης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης; Να προχωρήσει σε έμμεση επίθεση κατά του ασφαλισμένου αφήνοντας υπονοούμενα για δόλο!


Η αντιπρόεδρος του  Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μυτιλήνης  Μαρία Ζερβού αναφέρει:
Στις 21-2-18 επισκέφθηκε το νοσοκομείο ο ασθενής Ε.Κ προκειμένου να κλείσει ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του παθολογικού-διαβητολογικου ιατρείου.Επειδη το συγκεκριμένο ιατρείο λειτουργεί προσωρινά, λόγω συνταξιοδότησης της ιατρού δυο φορές τη εβδομάδα, το ραντεβού κλείστηκε για τις 28-6-18.
Η αρμόδια υπάλληλος για τα ραντεβού επισήμανε στον Ε.Κ. οτι αν ήθελε να επισκεφθεί νωρίτερα την συγκεκριμένη ιατρό μπορούσε να πάει στο εξωτερικο ιατρείο να μιλήσει μαζί της και αν η ίδια το έκρινε αναγκαίο και επείγον θα τον έβλεπε νωρίτερα, όπως άλλωστε συνηθίζει να το κάνει και με άλλους ασθενείς.
Ο ασθενής απαντησε οτι ήθελε να του δοθεί το ραντεβού στο έντυπο γραπτά και οτι είχε τους λόγους του γιαυτο.
Για την ιστορια σας ενημερώνω οτι ο συγκεκριμένος ασθενής είχε να επισκεφθει το διαβητολογικό ιατρείο από τις 25-7-2011.

Μαρια Ζερβου
Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιληνης Βοστανειο
Αρμόδια του Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας

Αν μη τι άλλο μια προκλητική απάντηση!  Μέχρι προσωπικά στοιχεία του ασφαλισμένου για το πότε επισκέφθηκε το διαβητολογικό ιατρείο έδωσαν στη δημοσιότητα....


 Και η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν σταματά εδώ. Απάντησε και  η διοικήτρια Άννα Ζερβού  και πρροσπάθησε να εξηγήσει τα κενά στα ραντεβού ως αποτέλεσμα συνταξιοδότησης ενός ιατρού. Αναφέρει στην ανακοίνωση:


Σας γνωρίζουμε ότι την 31/12/2017 συνταξιοδοτήθηκε η ιατρός ειδικότητας παθολογίας η οποία κάλυπτε τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία (ΤΕΙ) παροχής υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη.  Προκειμένου για την απρόσκοπτη κάλυψη των παρεχόμενων υπηρεσιών, το νοσοκομείο προέβη σε δύο έγκαιρες ενέργειες α) προκήρυξε (αριθ. 6490/18-4-17 προκήρυξη) μόνιμη θέση ιατρού ΕΣΥ ειδικότητας παθολογίας η οποία ολοκληρώθηκε με την ανάληψη υπηρεσίας ιατρού την 6/2/2018. β) απέστειλε αίτημα στο Υπουργείο Υγείας το οποίο εγκρίθηκε και η συνταξιοδοτηθείσα ιατρός παρέμεινε στο νοσοκομείο με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών συνεχίζοντας χωρίς κενό, να προσφέρει υπηρεσίες υγείας στο ΤΕΙ στην ευαίσθητη ομάδα ασθενών με Σακχαρώδη διαβήτη από τις αρχές του έτους.
Η λειτουργία των εν λόγω ΤΕΙ  που πραγματοποιούνταν 4 φορές την εβδομάδα, άμεσα θα επανέλθει στον ίδιο ρυθμό εφόσον και η νέα ιατρός θα συνδράμει με επιπλέον δύο φορές εβδομαδιαίως. Σε κάθε περίπτωση  η συνταγογράφηση καλυπτόταν και καλύπτεται τόσο από τους παθολόγους όσο και από τους γενικούς ιατρούς του νσοκομείου μας. Όσο αφορά τα επείγοντα-έκτακτα περιστατικά αυτά εκτιμώνται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα - υπηρεσίες.
Η υγεία είναι ευαίσθητο κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν είναι ορθό να δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις και κλίμα ανησυχίας σε ευαίσθητες ομάδες ασθενών.  Τα ραντεβού για τα ΤΕΙ κλείνονται είτε τηλεφωνικά (τηλ. 22513 51150) είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων.
                                            Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
                                             ΖΕΡΒΟΥ ΑΝΝΑ



Καλό θα είναι οι δύο κυρίες της Διοίκησης του Νοσοκομείου  Άννα Ζερβού και Μαρία Ζερβού να μάθουν ότι οι καταγγελίες για την καθυστέρηση στα ραντεβού πέφτουν βροχή πχ οφθαλμολογικό τμήμα. ‘
Επίσης ας μάθουν ότι μετά την καταδίκη του γυναικολόγου για το «φακέλακι»  οι καταγγελίες για τα "φακελάκια" πέφτουν επίσης βροχή.
Ας ζητήσουν λοιπόν πρώτα συγνώμη από το συνταξιούχο που έκανε την καταγγελία και ας αφήσουν το πάθος να υπηρετήσουν την Κυβέρνηση στους επαγγελματίες της πολιτικής.

Ας δείξουν πάθος να δώσουν λύσεις.


Ας διαβάσουν όσα γράφουν οι πολίτες... ας ακούσουν τους πολίτες.
 

Μοιράσου το άρθρο!