Υγεία

10/10/2018 - 06:19

Αποκαλυπτική επιστολή συνταξιούχων Λέσβου... "αφου θα πεθάνουμε σε λίγα χρόνια"

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
     Εδώ και μήνες η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ  και οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ασχολούνται με τα προβλήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο νησί. Καταγγελίες, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις σε καθημερινό επίπεδο και η κατάσταση στον τομέα αυτό να χειροτερεύει δραματικά.

Όταν κάναμε αυτές τις καταγγελίες,  ίσως μερικοί, να μας κατηγορούσαν για σκοπιμότητα κτλ. Έφθασε όμως το πλήρωμα του χρόνου και σήμερα ασχολούνται οι πάντες με την άθλια κατάσταση που υπάρχει στη δημόσια περίθαλψη και τη μη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών.
     Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στη μονάδα υγείας πρώην ΙΚΑ ένα-ένα τμήμα με την έλλειψη προσωπικού ιατρικού–νοσηλευτικού, υπολειτουργεί. Κλινικές βρίσκονται ένα βήμα από την αναστολή λειτουργίας. Σε αρκετά  τμήματα, όπως το διαβητολογικό, οφθαλμολογικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό και ψυχιατρικό τα ραντεβού είναι καλυμμένα μέχρι τέλους του χρόνου και ήδη προγραμματίζονται τα ραντεβού του επόμενου έτους 2019.  Και οι διοικούντες έχουν τον ύπνο του δικαίου. Θα θέλαμε να ξέρουμε τι κάνουν. Δεν βλέπουν, δεν ακούνε, για την απελπιστική κατάσταση που υπάρχει;
  Ας μην είμαστε όμως άδικοι, προσλαμβάνεται και δεύτερος διαιτολόγος,  στο Νοσοκομείο, χαράς ευαγγέλια!!!!
  Κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μήπως αρχίσατε να εφαρμόζετε αυτό που είπε  ο Πρωθυπουργός και διάφοροι Υπουργοί σας, ότι οι ηλικίες πάνω από 70 χρονών αποτελούν βάρος στο κράτος και αφού θα πεθάνουν σε λίγα χρόνια, θα αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα περίθαλψης και το συνταξιοδοτικό πρόβλημα;
  Αυτό, αποτελεί τη μεγαλύτερη προσβολή απέναντι σ’ εκείνους που εργάστηκαν μια ζωή, πλήρωσαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση του κράτους και ενώ θα έπρεπε να έχουν ιδιαίτερη φροντίδα από την πολιτεία και να ζουν αξιοπρεπώς, τουναντίον το κράτος τους αντιμετωπίζει με τέτοια πρωτοφανή κυνικότητα, λέγοντας τους ότι τα προβλήματα θα λυθούν με το φυσικό τους θάνατο, μετά τα 70 χρόνια.


ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!
Ποιόν πάτε να κοροϊδέψετε; 140.000 συνταξιούχοι περιμένουν τις συντάξεις τους πάνω από δύο χρόνια και δεν τις βγάζετε, για να λέτε ότι έχετε πλεονάσματα και να καυχιέστε ότι υπερκαλύπτεται τον στόχο. Τέτοιοι μπακαλίστικοι λογαριασμοί τους κάνει ο καθένας.
    Πληροφορούμαστε ότι ο μαγνητικός τομογράφος και ο μαστογράφος δεν λειτουργούν, αλλά πότε λειτουργούσε ο μαγνητικός τομογράφος. Όλα αυτά προς χάριν των ιδιωτών που θησαυρίζουν στις πλάτες μας από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  Κύριοι, ομελέτα χωρίς αυγά δεν γίνεται. Έτσι και στην υγεία, χωρίς λεφτά δεν υπάρχει δυνατότητα παροχής σωστής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  Ας σταματήσουν επιτέλους τις φαγωμάρες οι παράγοντες και διοικούντες στο Νοσοκομείο και ας ασχοληθούν με τα σοβαρά και καυτά προβλήματα που υπάρχουν.
  Η δε τακτική  να μην απαντάνε οι αρμόδιοι στις καταγγελίες μας, είναι πρωτοφανή. Ποτέ στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είχαμε τέτοια αντιμετώπιση. Πάντα οι αρμόδιοι απαντούσαν, ασχέτως αν κορόιδευαν κτλ, απαντούσαν όμως.
  Τώρα μπήκαμε σε ένα άλλο παιχνίδι θα κοπούν, δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Ο ένας της κυβέρνησης βγαίνει και λέει δεν θα κοπούν, ο άλλος λέει θα κοπούν. Προφανής η τακτική. Να φέρουν σύγχυση στους συνταξιούχους, να τους δημιουργήσουν φρούδες ελπίδες για να αντιμετωπίσουν την θύελλα που έρχεται. Όλα ψέματα, ο νόμος Κατρούγκαλου είναι νόμος του Κράτους, ψηφισμένος από τη Βουλή, ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα. Ίσως καταφέρουν παρακαλώντας τους ευρωπαίους τοκογλύφους και το ΔΝΤ να μεταθέσουν, να αναβάλουν για λίγο διάστημα την εφαρμογή του Νόμου, προκειμένου να μεσολαβήσουν οι εκλογές. Αν το καταφέρετε αυτό επειδή σας αγαπάνε και θέλουν την επανεκλογή σας τα ξένα επιτελεία του κεφαλαίου, σίγουρο είναι ότι μετά, θα ζητάτε αναδρομική ισχύ του Νόμου από το Γενάρη του 2019!! Τα ξέρουμε αυτά τα κόλπα, τα έχετε αναγάγει σε επιστήμη.

Αν θέλετε πραγματικά  να μην εφαρμόσετε το Νόμο Κατρούγκαλου, τότε καταργήστε τον και τελειώνει το θέμα. Αυτή είναι η λύση.

  Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 1η Οκτώβρη ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Δηλώνουμε, ότι εμάς τους συνταξιούχους δεν μας ενδιαφέρουν οι φιέστες και οι επισκέψεις σε ευαγή ιδρύματα. Οι συνταξιούχοι θέλουν στην ηλικία που βρίσκονται σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι ελεημοσύνες για να μπορέσουν να ζήσουν τα υπόλοιπα χρόνια με αξιοπρέπεια.
    Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να κλείσουν τα αυτιά τους και να ετοιμαστούν για νέους σκληρούς αγώνες, διότι μόνο με τον δοκιμασμένο δρόμο του αγώνα έχουμε αποτελέσματα.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα. Δεν πρόκειται να μας λυγίσετε, να μας κουράσετε. Συνέχεια θα μας βρίσκεται μπροστά σας. Μην μας υποτιμάτε λόγω ηλικίας.
                                                          

                                                                       ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!