Υγεία

04/09/2014 - 19:23

Δεν είναι λύση οι μετακινήσεις! - Διαμαρτυρία Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου

yle="text-align: justify;">Ακολουθώντας την πεπατημένη η Διοίκηση του Βοστανείου μετακινεί για μια ακόμα φορά γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στο Νοσοκομείο Λήμνου. Με μπαλώματα προσπαθεί να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις  του Νοσοκομείου της Λήμνου.

Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας το πρόβλημα. Δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας στο Βοστάνειο και τα Κέντρα Υγείας της Λέσβου, που ήδη υπολειτουργούν λόγω έλλειψης γιατρών. Αναστατώνει τη οικογενειακή ζωή των συναδέλφων, που μετακινούνται στη Λήμνο και τον Άη Στράτη, παρά τη θέλησή τους, για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, μακριά από το σπίτι τους.

Η πρακτική αυτή οδηγεί σε κατάρρευση της λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων. Κανένας γιατρός δεν μπορεί να υπηρετεί σε νοσοκομεία δύο νησιών και να εξαναγκάζεται να μετακινείται από το ένα νησί στο άλλο για να καλύπτει τις πάγιες ελλείψεις. Η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί αντικίνητρο για την επιλογή των δύο νοσοκομείων από νέους συναδέλφους. H διασύνδεση των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου έχει αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία και των δύο.

Το πάγωμα των προσλήψεων στην υγεία, οι εξευτελιστικοί μισθοί, οι συνθήκες διάλυσης στο δημόσιο σύστημα υγείας και η αιμορραγία των νέων γιατρών στο εξωτερικό, έχουν αφήσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών χωρίς γιατρούς και προσωπικό. Η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.  ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ το δημόσιο σύστημα υγείας και θα πρέπει άμεσα να ανατραπεί.

  • Λέμε όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και εργαζομένων.
  • Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. 
  • Ενίσχυση των δύο νοσοκομείων ώστε να καλύπτουν αυτοδύναμα τις ανάγκες τους.
  • Θετικά κίνητρα για προσέλκυση γιατρών στα νοσοκομεία της περιφέρειας.
  • Κάλυψη των αναγκών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Η μαζική μας αντίδραση τον Απρίλιο του 2014, ματαίωσε στην πράξη την μετακίνηση των γιατρών στον Άι Στράτη που επιχειρήθηκε τότε.  Αν χρειαστεί θα αντιδράσουμε άμεσα, μαζικά και δυναμικά. Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη μετακίνησης γιατρού για την κάλυψη των αναγκών στη Λήμνο και τον Άι Στράτη.

Καλούνται ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Διοίκηση την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 11πμ.

ο Πρόεδρος                        ο Γραμματέας
Δήμος Ανδρεάδης              Στρατής Παυλής

ΕΝΩΣΗ   ΙΑΤΡΩΝ   Ε.Σ.Υ.   ΛΕΣΒΟΥ
 

Μοιράσου το άρθρο!