Υγεία

22/04/2019 - 17:10

Δημόσια Υγεία, Λέσβος 2019: κλείνεις ραντεβού με ρουσφέτι, ελλείψεις γιατρών, ποντίκια

H  ανοιχτή επιστολή - καταγγελία - διαμαρτυρία συνταξιούχων για το σύστημα υγείας στη Λέσβο είναι άκρως αποκαλυπτική. Καταγράφει όσα κατά καιρούς έχουμε διαβάσει και δείχνει πόσο άρρωστο τελικά είναι αυτό το σύστημα της δημόσιας υγείας! Η επιστολή έχει παραλήπτες τον υπουργό υγείας, τη Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ, τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και του ΚΥ της πόλης , τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τους τοπικούς βουλευτές και τους γιατρούς και φαρμακοποιούς του νησιού

Επειδή τώρα τελευταία γίνεται μια προσπάθεια το μαύρο να γίνει άσπρο και το άσπρο μαύρο, έχουμε να αναφέρουμε  τα παρακάτω, σε απάντηση των όσων γράφονται και αποτελούν ξεδιάντροπη κοροϊδία απέναντι στους συνταξιούχους και εργαζόμενους.


Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε με πανηγυρικό τρόπο θα έλεγε κανείς, η πρόσληψη οφθαλμιάτρου στην Μονάδα Υγείας (πρώην ΙΚΑ). Κατά πρώτον, δεν είναι πρόσληψη αλλά απόσπαση οφθαλμίατρου, για ένα δίωρο μια μέρα την εβδομάδα, από αυτούς που υπηρετούν ήδη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι πάντες βέβαια γνωρίζουν τι γίνεται με το οφθαλμολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που ήδη έχουν κλείσει τα ραντεβού και πέρα του Σεπτεμβρίου. Το τραγικό και παράλογο είναι ότι από ένα τμήμα  υπερφορτωμένο με 4 γιατρούς μόνο, που δίνουν τιτάνια μάχη για να εξετάσουν τους ασθενείς από όλη τη Λέσβο, παίρνουν το ένα γιατρό κάθε Πέμπτη και τον πάνε στην Μονάδα Υγείας 2 ώρες την εβδομάδα, για να πανηγυρίσουμε ότι η μονάδα Υγείας αποκτά οφθαλμίατρο. 


Χαράς ευαγγέλια! Τώρα πια εξασφαλίσαμε την παροχή υπηρεσιών και καλύψαμε όλες τις αδυναμίες και προβλήματα στο χώρο αυτό.  Όμως οι γιατροί που θα εξετάζουν τους ασθενείς θα είναι οι ίδιοι. Δεν προσλαμβάνεται κανένας επιπλέον γιατρός και οι ασθενείς θα γίνονται  κλωτσοσκούφι. Το πρόβλημα θα επιδεινωθεί και η αγανάκτηση θα φθάσει στα ύψη. 


Μην κοκορεύεστε κυρία Διευθύντρια της Μονάδας Υγείας, γιατί λύσατε πρόβλημα. Φθάνουν οι συνεντεύξεις,  γιορτούλες και φωτογραφίες, ας ασχοληθείτε σοβαρά με τα ζητήματα της υγείας.


  Η καινούργια μονάδα που θα λειτουργήσει μέσα στη μονάδα υγείας (πρώην ΙΚΑ), προβλέπεται από το θεσμό του οικογενειακού γιατρού που θέσπισε η κυβέρνηση (σημειωτέον δεν έχει υπογράψει ακόμα κανένας γιατρός) και εδώ είναι το παράλογο, μέσα στη Μονάδα Υγείας θα λειτουργήσει άλλη μια αυτόνομη μονάδα, χωρίς να έχουν καμιά συνεργασία μεταξύ τους.


Αφήστε ρε παιδιά τις μονάδες και τα άλλα διάφορα που διαφημίζεται στις τηλεοράσεις, εφημερίδες κ.λπ.


ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ. ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ-ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ.

Τώρα έχουμε και ένα καινούργιο σύστημα, κλείνουμε ραντεβού μόνο για δύο μήνες και πρέπει να τελειώσουν οι δύο μήνες για να ανοίξει το σύστημα, όπως λένε, για το επόμενο δίμηνο. Αυτό όπως καταλαβαίνουμε, γίνεται για να μην φαίνονται οι λίστες αναμονής των ασθενών. Για να κλείσεις ραντεβού πρέπει πρώτα να περάσεις από τη Διευθύντρια και ανάλογα ποιος είσαι να σου κάνει και το ρουσφετάκι!!


  Θα μπορούσαν αυτή την καινούργια μονάδα να την έβαζαν σε άλλο κτίριο π.χ. σε συνοικία της πόλης, για να μπορέσει να διευκολύνει τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
   Κοροϊδία στην κοροϊδία, έτσι δε βάφουμε αυγά.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:


 Αλήθεια τι γίνεται με το πρόβλημα της Ψυχιατρικής κλινικής που υπολειτουργεί με 1 ψυχίατρο για όλο το νησί και κτίριο που οι ασθενείς ζουν ανάμεσα σε ποντίκια και άλλα ζωϊφια σε δύσκολες καταστάσεις. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, τι μέτρα έχετε πάρει μέχρι σήμερα; 


  Τι μέτρα έχετε πάρει για πρόσληψη Δερματολόγου στο Νοσοκομείο, ώστε να εξυπηρετήσει ασθενείς από όλο τα νησί;


Τι μέτρα έχετε πάρει για την σωστή λειτουργία του Διαβητολογικού Τμήματος; Εκατοντάδες ασθενείς με την πάθηση αυτή καταφεύγουν στα ιδιωτικά ιατρεία προς χάριν της Δωρεάν Παροχής Υγείας.


Όλα τα τμήματα παρουσιάζουν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας και προσπαθείτε να δώσετε λύσεις με αποσπάσεις, με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.


Τι γίνεται με τον μαγνητικό τομογράφο-Μαστογράφο-Οστική Πυκνότητα που άλλα μηχανήματα είναι χαλασμένα και δεν λειτουργούν και άλλα υπολειτουργούν και ασθενείς περιμένουν για ραντεβού ημερομηνίες στο διηνεκές;


Έχετε προσλάβει γιατρούς ακτινοδιαγνώστες και παραϊατρικό προσωπικό για να γίνονται γνωματεύσεις. Ένα σωρό μηχανήματα που αν λειτουργούσαν δεν θα ταλαιπωρούνταν οι ασθενείς και θα γλύτωναν το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αρκετά λεφτά, γιατί όσοι έχουν οικονομική δυνατότητα πηγαίνουν στα ιδιωτικά και πληρώνουν, πολλοί δεν πάνε πουθενά γιατί δεν έχουν να πληρώσουν οι άνθρωποι λόγω οικονομικής αδυναμίας.


Πως γίνεται τα ιδιωτικά  ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια να έχουν καθημερινή λειτουργία και τα μηχανήματα στο Νοσοκομείο μια ζωή να είναι χαλασμένα; Τι γίνεται;
 

Τι γίνεται με τους συνανθρώπους μας ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση στη μονάδα τεχνητού νεφρού; Καλοκαίρι έρχεται, θα φιλοξενήσουμε στο νησί μας πολλούς ανθρώπους με το πρόβλημα αυτό. Είναι επανδρωμένο με γιατρούς; Όλοι θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι.


Ακόμα δε με τους ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, έχει γίνει  έγκαιρος εφοδιασμός  με τα κατάλληλα φάρμακα για να κάνουν κάθε μήνα την θεραπεία που χρειάζεται; Όλοι είμαστε γνώστες  των καταγγελιών του συλλόγου που δημιούργησαν οι ασθενείς. Να βλέπεις ανθρώπους να εκλιπαρούν, γιατί οι ποσότητες των φαρμάκων δεν επαρκούν, ώστε να  καλυφθεί ο αριθμός των πασχόντων.


Θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε και να γράψουμε σελίδες ολόκληρες για την κατάσταση, που αν μη τη άλλο, τα καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι γιατροί μέσω του Συλλόγου τους, καθώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, αλλά είναι φανερός  ο σκοπός. Να  δημιουργούμε πλεονάσματα με  τσακισμένους μισθούς και συντάξεις, άγριες περικοπές  δαπανών για  υγεία και  παιδεία, απογείωση της φοροληστείας απέναντι στο λαό και περαιτέρω κατακρεούργηση των κονδυλίων που αφορούν στοιχειώδες κοινωνικές ανάγκες, προς χάριν του κεφαλαίου που απολαμβάνει στήριξη με κίνητρα, διευκολύνσεις, επιδοτήσεις. 


  Με 4,5 δις συμμετέχει η χώρα μας στον Προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ, σαν συμμετοχή στο σφάξιμο των λαών. Να που πάνε τα λεφτά!!!

         Τα Σωματεία Συνταξιούχων
                                                
                       -ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
                        -ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛ-ΤΑ ΛΕΣΒΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                             -ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ
                             -ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΛΕΣΒΟΥ
                             -ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΛΕΣΒΟΥ


 

Μοιράσου το άρθρο!