Υγεία

10/01/2021 - 07:46

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: να μην ανοίξουν καθόλου Γυμνάσια και Λύκεια λόγω της πανδημίας - Εξαίρεση η Γ' Λυκείου

«Βόμβα» του καθηγητή, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, να μην ανοίξουν καθόλου Γυμνάσια και Λύκεια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό υποστήριξε ο ίδιος ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ο,τι Συμβαίνει», την ώρα που τα σχολεία ανοίγουν (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Σχολεία Ειδικής Αγωγής) τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, παρά την παράταση του lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου. 

 

Μπορεί, μάλιστα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού να εμφανίζεται μειωμένος τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία παραμένει πρόβλημα που φοβούνται οι ειδικοί. Συγκεκριμένα, αυξημένος είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Την ίδια ώρα, είναι αρκετά υψηλά και τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται στην Αττική. Μόνο το Σάββατο στην Αττική εντοπίστηκαν 301 κρούσματα κορονοϊού από τα συνολικά 800. 

Σχολεία: Η πρόταση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Με αυτά τα δεδομένα, ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, αλλά για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα όπως φαίνεται.

Κι αυτό γιατί, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων φαίνεται πως συμμορφώνονται εύκολα στους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό, κάτι που δεν ισχύει - τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό - για τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές. Γι' αυτό ορισμένοι επιστήμονες φτάνουν ακόμη και στο σημείο να προτείνουν ακόμα και να παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος της χρονιάς Γυμνάσια και Λύκεια, με εξαίρεση την Γ΄ λυκείου λόγω των πανελληνίων…

 

Χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε τα εξής στο OPEN TV: «Η Γ' Λυκείου είναι διαφορετική περίπτωση λόγω των πανελληνίων εξετάσεων. Τα Γυμνάσια και η Α' και Β' Λυκείου, θεωρώ, ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς». 

Μοιράσου το άρθρο!