Υγεία

11/12/2015 - 13:20

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Ιππείου

&n

bsp;

Το Δημοτικό Σχολείο Ιππείου επισκέφτηκε πολυμελής ομάδα διακεκριμένων παιδιάτρων και παιδοδοντιάτρων των Αθηνών και της Μυτιλήνης, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης» σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να εξετάσουν τα παιδιά του Ιππείου καθώς και παιδιά από τα χωριά Ασώματος, Κεραμιά, Συκούντα, Κάτω Τρίτος, Μυχού και Λάμπου Μύλοι.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι γιατροί:

-Γέμου Βάσω, Παιδίατρος-Αλλεργιολόγος, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντρια Μονάδας Παιδιατρικής  Αλλεργιολογίας-Άσθματος και Φλεγμονής Νοσοκομείου Παίδων  ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

- Γιαννόπουλος Νίκος, Παιδοκαρδιοχειρουργός, Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος Παίδων και συγγενών καρδιοπαθήσεων του Ωνάσειου Καρδιολογικού Κέντρου

Παπαδόπουλος Νίκος, Παιδίατρος-Καρδιολόγος, Διευθυντής του Καρδιολογικού  Τμήματος Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

-Πατέστος  Δημήτρης, Καρδιολόγος  από τον Ιατρικό Σύλλογος Μυτιλήνης

-Αρώνης Κώστας, Καρδιολόγος από τον Ιατρικό Σύλλογο Μυτιλήνης

-Παπαγεωργίου Μαριγλής Στράτος, ΩΡΛ, Διευθυντής ΩΡΛ Κλινικής Ασκληπιείου Βούλας

Θεοδοσίου Μαριάνθη, ΩΡΛ από τον Ιατρικό Σύλλογο Μυτιλήνης

- Γαβρά Μάρω, α’ Καθηγήτρια Παιδίατρος, εξειδικευμένη Ακτονοδιαγνώστρια  και Νευροακτινολόγος στο Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

-Σαλαβούρα Κατερίνα, Παιδίατρος στο Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

-Παπακωνσταντοπούλου Ειρήνη, Παιδίατρος στο Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

- Κουρτέση Κατερίνα, Ειδ. Παιδίατρος από τον Ιατρικό Σύλλογο Μυτιλήνης

-Δίκου Μαρία, Ειδ. Παιδίατρος από τον Ιατρικό Σύλλογο Μυτιλήνης

-Παπαφωτίου Χρυσάνθη, Ειδ. Παιδίατρος από τον Ιατρικό Σύλλογο Μυτιλήνης.

- Δημητρούλη Βάσω, Διαιτολόγος

-Παπαγιαννούλη Λίζα, Παιδοδοντίατρος, Καθηγήτρια Παιδοδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρία

-Πίκουλου Ελένη, Παιδοδοντίατρος στη Μυτιλήνη

-Ματθαίου Λαμπρινή, Παιδοδοντίατρος στη Μυτιλήνη.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο καθώς και το σωματείο «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης» για την πρωτοβουλία τους αυτή , που έδωσε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά της ευρύτερης περιοχής να εξεταστούν δωρεάν, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και για καθένα ξεχωριστά.

Θέλαμε επίσης να συγχαρούμε όλο τους ιατρούς που τίμησαν τον Όρκο του Ιπποκράτη και δέχθηκαν να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία αυτή, εθελοντικά, και να προσφέρουν τις πολύτιμες ιατρικές τους βοήθειες στο μεγάλο αριθμό παιδιών που προσήλθαν την ημέρα αυτή για εξέταση.

     Ευχόμαστε σε όλους να έχουν κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους,  στο οποίο θα βρίσκουν πάντα συμπαραστάτες το εκπαιδευτικό προσωπικό του τόπου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΠΠΕΙΟΥ-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΙΠΠΕΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!