Υγεία

15/10/2020 - 10:19

Δράσεις πρόληψης διάδοσης του κορωνοϊού από την 1η ΤΟΜΥ Λέσβου

Η 1η ΤΟΜΥ Λέσβου ξεκίνησε τη διενέργεια δράσεων σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας και των προγραμμάτων ευαισθητοποίησης στο ευρύτερο σχολικό περιβάλλον. Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Λέσβου, που εκπροσωπήθηκε από τον επισκέπτη υγείας κ. Βασίλη Σερεντέλλο και την κοινωνική λειτουργό, κα Αδαμαντία Χλαχλά, είχε ως ομάδα στόχου τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η παρέμβασή μας στη σχολική κοινότητα ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου, στα δημοτικά σχολεία της Μυτιλήνης, όπου ήρθαμε αντιμέτωποι με το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών και τα μικρά τους χαμόγελα… πίσω από τις μάσκες! Παρουσιάστηκε εποπτικό υλικό εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικών αφισών με θέμα «Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής|Covid-19» αλλά και «Χρήση Μάσκας».

Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν σε όλο και περισσότερα σχολεία, ενώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές για τη θερμή ανταπόκριση, τη διάθεση για συνεργασία και την φιλοξενία τους μέχρι στιγμής.

 

Η ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!