Υγεία

04/08/2020 - 10:40

Έκτακτη συνέντευξη Τσιόδρα - Χαρδαλιά σήμερα το απόγευμα

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας.

 

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση αφενός θέλει να σημάνει συναγερμό και να κινητοποιήσει τον κόσμο δείχνοντας ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει, και αφετέρου να δείξει ένα αρραγές μέτωπο καθώς τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες για διάσταση απόψεων μεταξύ πολιτικών και λοιμωξιολόγων για τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα.

 

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τα 110 κρούσματα σε μία ημέρα, έφεραν νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση και στην ομάδα που παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε χθες, την κυβέρνηση να ανακοινώσει ένα ακόμη μέτρο, κάνοντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς των πλοίων έως τις 18 Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή, εξετάζονται νέα μέτρα όπως να κλείνουν νωρίτερα τα νυχτερινά κέντρα ή να μπει νέο πλαφόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Πάντως στην κυβέρνηση και στην ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για την πανδημία υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες ημέρες, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί η τουριστική κίνηση.

Μοιράσου το άρθρο!