Υγεία

14/07/2020 - 22:20

EKTAKTO : Κλείνει το Κέντρο Υγείας Καλλονής - Αγωνία για την ιχνηλάτηση των επαφών

Με αφορμή τα επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID - 19 που προέκυψαν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου το Κέντρο Υγείας Καλλονής ενημερώνει :

α) Με απόφαση της  Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κρίνεται σκόπιμο να πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων του Κέντρου Υγείας Καλλονής και για το λόγο αυτό η Υγειονομική Μονάδα  θα παραμείνει κλειστή από σήμερα 14 Ιουλίου 2020 και ώρα 22:00 έως το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00. 

β) Είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών που απομονώνονται και τίθενται υπό την επιτήρηση της αρμόδιας Επιτροπής Λοιμώξεων του Κέντρου Υγείας Καλλονής  και του ΕΟΔΥ.

γ) Οι πολίτες για επείγοντα περιστατικά μπορούν να απευθύνονται στο 166 (ΕΚΑΒ). 

δ) Aπό αύριο και σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Λέσβου  θα λειτουργήσει προσωρινός χώρος – ιατρείο απολύτως επειγόντων περιστατικών που αφορούν κίνδυνο ζωής σε κεντρικό σημείο στην πλατεία Καλλονής (παραπλεύρως  φαρμακείου Αντώνη Μαριόλα)

 

 

-----

O  ηλικιωμένος άνδρας που εμφάνισε πρώτος το συμπτώματα , χωρίς να λάβει τα μέτρα προστασίας  επισκέφθηκε αρχικά  το Κ. Υ.  Καλλονής  και στη συνέχεια πήγε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που κλείνει το  Κ. Υ. Καλλονής .

Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφτεί τη Λέσβο για ιχνηλάτηση των επαφών της οικογένειας. Η ιχνηλάτηση  κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη διότι σύμφωνα με πληροφορίες οι φιλοξενούμενοι επισκέπτες της οικογένειας έκαναν προσκυνηματικό τουρισμό στο νησί μας και υπάρχει σημαντικός αριθμός επαφών.

 

Διαβάστε εδώ την αρχική ανάρτηση 

Μοιράσου το άρθρο!