Υγεία

02/11/2023 - 06:27

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου: Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, οι ασθενείς δεν είναι πελάτες!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ 2/11/2023/ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ 2/11/2023

Η κατάσταση στο ΕΣΥ πανελλαδικά και ειδικότερα σε περιοχές της περιφέρειας όπως και η δική μας, μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον μόνο ως «διάλυση».  Τα παραδείγματα πάρα πολλά. Φτάνει μόνο να θυμίσουμε (για όποιους θα ήθελαν να το ξεχασουν…) ότι φέτος 2 φορές  τουλάχιστον είχαμε περιστατικά σε κέντρο υγείας όπου ασθενοφόρο την κρίσιμη ώρα δεν υπήρχε.  

Οσον αφορά το νοσοκομείο η κατάσταση παραμένει η γνωστή με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές (όπως πχ στην Ψυχιατρική κλινική με ένα ετοιμόρροπο κτήριο). Το νέο δεδομένο αφορά την απόφαση της διοίκησης για την λειτουργία απογευματινών ιατρείων ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Προβλέπεται δηλαδή ότι θα υπάρχουν απογευματινά ιατρεία κάποιων ειδικοτήτων που θα απευθύνονται σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν ή που θα ζοριστούν για να βρουν ενώ η «πλέμπα» μπορεί να προσβλέπει για την εξυπηρέτηση της στο χάος της (ύπο)λειτουργίας του πρωινού προγράμματος του  νοσοκομείου. 

Διακηρύττουμε σε όλους τους τόνους ότι τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες.  Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται με πρόβλεψη από τον τελευταίο νόμο του υπουργείου υγείας (αλλά και προηγούμενων κυβερνήσεων)  που έρχεται πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στο να πραγματοποιήσει τον διακαή πόθο και την συστηματική επιδίωξη της άρχουσας τάξης και όλων των κυβερνήσεων για εμπορευματοποίηση- ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας . Με γιατρούς, ειδικά τους νεότερους που θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν και  έναν λαό που θα παρακαλάει να μην αρρωστήσει σε περίπτωση που δεν έχει λεφτά. 

Ως  ΔΣ της Ένωσης  Ιατρών Λέσβου καταδικάζουμε την απόφαση της διοίκησης για την λειτουργία αυτών των ιατρείων και απαιτούμε την ανάκληση της

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου την Πέμπτη 2/11 10πμ

Απαιτούμε 

  • μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλα τα πόστα και ειδικότητες
  • ενίσχυση του εξοπλισμού και των υποδομών  
  • ενίσχυση της ΠΦΥ στο νησί. 
  • καμία εφαρμογή – ανατροπή του νόμου Γκάγκα 
  • δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία για όλους  

Μοιράσου το άρθρο!