Υγεία

03/11/2021 - 13:01

Έρχεται «ημερομηνία λήξης» των πιστοποιητικών εμβολιασμού;

Αύξηση στα ραντεβού εμβολιασμού κατά 50%- Σκέψεις για "ημερομηνία λήξης" των πιστοποιητικών

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες 2 ημέρες στην πλατφόρμα, στην οποία προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό, σε σχέση με το χαμηλό επίπεδο του προηγούμενου μήνα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Αταίριαστοι" ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

 

Συγκεκριμένα είπε ότι τη Δευτέρα, όταν άρχισε να διακινείται η πληροφορία ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, μπήκαν στην πλατφόρμα 15.000 πολίτες και την Τρίτη, όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα για το lockdown για τους ανεμβολίαστους, μπήκαν 20 χιλιάδες όταν τις προηγούμενες ημέρες τα ραντεβού ήταν της τάξης των 5-6 χιλιάδων ημερησίως.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. Σημειώνεται ότι όπως έχουν δείξει οι έρευνες, μετά την πάροδο 6 μηνών, ο εμβολιασμένος έχει πάψει να έχει καλή ανοσία και τα αντισώματα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, που δήλωσε ότι κάποιος πλήρως εμβολιασμένος, μετά την πάροδο των 6 μηνών, είναι σχεδόν… ανεμβολίαστος.

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο", είπε από την πλευρά του ο κ. Γεωργαντάς.

Ηδη μέσα στο Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού για την τρίτη δόση.

 

Μοιράσου το άρθρο!